sunnuntai 13. elokuuta 2017

Saunamökin varasto

Sepi Hiireläinen heitti tikkoja tikkatauluun keskittyneesti.


-Ihan pieleen meni Sepi sun heitot. Yksi lensi vielä yli maalitaulun. Osku totesi jäätelöä syöden.
-Älkääs nyt, onhan tässä koko kesä heitelty tikkaa. Nyt vaan jäi silmälasit kotiin. Sepi totesi.
-Ei sulla ole edes silmälaseja. Riku sanoi.
-Pojat, lämmitetäänkö palju? Pasi kysyi kantaen puupinoa.
-Joo, me pelataan ensin jotain. Riku vastasi.


-Mun vuoro valita peli varastosta. Mari sanoi. 
-Ei sitten mitään tylsää peliä. Osku sanoi.
-Ota joku hyvä peli. Riku sanoi kanssa oman mielipiteensä.


-Ette te kyllä yhtään auta joten sen pelin minkä valitsen niin sitä pelataan. Mari totesi ja avasi varaston oven. Saunamökillä oli pihavarasto täynnä pihalla leikittäviä pelejä ja työvälineitä mökin kunnossa pitoon. 


-Hmmm... Ei ainakaan mölkkyä. Sitä Osku pelasi viimeksi. Otetaan kroketti peli. Mari päätti ja vei pelin osat ulos. 
-Tätä pelataan nyt. Hän sanoi veljilleen,
-Laitetaan sitten portit paikoilleen. Riku ryhtyi tuumasta toimeen. 


Ja niin kroketti peli pääsi alkamaan kun portit ja lopetuskeppi oli saatu paikoilleen. Mari pääsi pelissä johtoon ja Osku koetti ottaa häntä vauhdilla kiinni.


-Hah, ei se pelaaminen aina sultakaan suju. Mari sanoi.
-Tässä mailassa on jotain vikaa. Osku sanoi. 
-Osku, alta pois. Se on mun vuoro. Riku totesi.


-Pojat, mä voitan teidät. Enää yksi lyönti, niin mä oon voittaja. Mari hihkui ja sai lyötyä oman pallonsa lopetuskeppiin.



-Jee, mä voitin. Hän hihkui. Pojat vielä jatkoivat pelaamista loppuun kun Mari siirtyi katsomaan kumpi pojista tulisi toiseksi. 


-Mites täällä sujuu? Riitta tuli Einin kanssa paikalle. 
-Äiti, siellä on Einille se renkaanheittopeli. Mari sanoi.
-Haluatko Eini heittää renkaita? Riitta kysyi. 
-Minä autan sinua. Mari sanoi ja toi varastosta heittopelin Einille. Eini oli enemmän kiinnostunut krokettimailasta ja pallosta. 


Marja-Leena oli saanut saunamökillä irtoroskat kerättyä ja tuli Sepin kanssa katsomaan varaston nurkalle ilmestynyttä pesää. 
-Siinä oli yksi päivä hiiri kiivennyt. Marja-Leena sanoi.
-Näkyy siellä nytkin olevan pieni hiiri. Sepi huomasi.
-Luulisi että tuonne olisi lintu pesän tehnyt ennemmin kuin hiiri. Marja-Leena sanoi.
-Antaa sen nyt majailla siellä. En kyllä ole täällä muita hiiriä nähnyt. Sepi sanoi.


Pihassa jatkui lasten leikkimiset ja palju oli kovaa vauhtia lämpenemässä. Riku sai kerättyä kroketti pelin osat kasaan ja Mari oli Oskun kanssa löytänyt varaston perältä uusia aarteita. 


-Mennäänkö me piirtämään? Mari kysyi.
-Mennään vaan. Riku saa siivota pelin pois. Osku totesi. 
-Onkohan ne mökin entiset omistajat vahingossa jättäneet nää mikki värit tänne? Mari mietti.
-Meille niistä on ainakin nyt iloa. Haetaan paperia sisältä, isällä oli ainakin sitä ruskeaa suojapaperia mihin voi piirtää. Osku sanoi ja kaksikko riensi mökkiin hakemaan paperia piirtämistä varten. 



Sepi jäi auttamaan Rikua laittamaan pihapelit takaisin varastoon. Kyllä Pasi ja Riitta olivat löytäneet hienon mökin kesänviettoon. Ensi kesänä vielä kun mökki olisi valmiina remontoituna täällä voisi viettää koko kesän ajan. Sepi mietti. 



Näihin kuviin päättyy tämän kesän 2017 mökkeily hetki kuvat. Ensi kesänä sitten uusia mökkeily hetki kuvia kun saunamökin remontti on valmiina. Oikein ihanaa elokuuta kaikille lukijoille =) 


KIITOS Taru.L. ihanasta huusin kellosta jonka väreistä lähti koko ajatus rakentaa nämä pikkuiset piharakennukset. Kiitos Taru myös kukkasista,matosta, mikkiväreistä ja kannuista. 
KIITOS Jaana.H blogissasi olevista ohjeista joista sain rakennettua pahvista ja tulostuksista huusin ja varaston muokattuina sylvisten kokoisiksi ( Jaanan ohjeet löytyvät DIY- ulkohuusi koossa 1:12 ). 
Kiitos RiinaTuulia tikkataulusta, tikkaista, vessapaperitelineestä, lehtikorista, pyyhkeestä ja mölkystä. RiinaTuulian nettikaupan löytyy täältä : http://riinatuulia.fi/fi 
Kiitos Petra.V kroketista ja renkaan heittopelistä. Petran sivut löytyy facebookista nimellä Pikkuhukka. Kiitos Mira.V. siivous'setistä.  Kiitoksia myös muille harrastajille joiden tekemiä minijuttuja saattaa löytyä mökkikuvauksista. En muista enää kaikkien tekijöiden nimiä. 

Kiitos myös ihanat assistentit taas ulkokuvauksissa auttamisessa, meidän Ella, Teemu, Ella ja Anna. Kiitos, ihana kun olette auttaneet kaikessa tämän kesän ajan. =) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti