sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Varokaa katolta putoavaa lunta

Muistatko viime jouluna seikkailevan Pyry-Petterin? Tänä vuonna jatkuu Pyry-Petterin seikkailut Sylviatunturilla, sillä hän etsii omaa tonttutehtäväänsä.

Joulupukki oli lähtenyt ulkoiluttamaan omaa koiraansa. Rusina nuuski talven tuoksuja ja kirmaili innoissaan lumihangessa. Tähän aikaan vuodesta Sylviatunturilla on paljon lunta. Osa pikkuisista oli leikkimässä lumessa ja rakentelemassa lumikasoja.
-Hyvää huomenta pikkuiset. Joulupukki sanoi.


-Huomenta joulupukki ja Rusina. Pikkuiset tervehtivät.  Veli Vauhdikas ja Lahjamaria olivat kasanneet kelkan päälle ison lumipallon. Pyry-Petteri leikki Hyvämielen ja Lumiunelman kanssa. 
-Lahjamaria, otetaan lumipallo pois. Se on minun vuoroni mennä laskemaan kelkalla mäkeä alas. Veli Vauhdikas sanoi. He siirsivät lumipallon muille lumiukkoa varten ja muut alkoivat rakentaa lumiukkoa pihamaalle.


Veli Vauhdikas päätti ottaa lujat vauhdit ihan talon seinustalta asti ja meni kelkan kanssa seinän viereen. 


-Veli Vauhdikas, muista nyt varoa siellä. Katoille on kertynyt paljon lunta ja ne voi sieltä tipahtaa alas. Joulupukki huudahti katsoessaan Veli Vauhdikkaan leikkimistä. Samassa katolta tipahti iso kasa pehmeää lunta suoraan Veli Vauhdikkaan kelkan päälle ja Veli Vauhdikas sai osansa lumikasasta. 


Joulupukki kiiruhti auttamaan Rusinan kanssa.
-Voi sinua, muistakaa nyt pikkuiset että talon seinustoiden vieressä ei kannata leikkiä kun katoilta voi tippua lunta. Joulupukki totesi.


Hän ojensi kätensä Veli Vauhdikkaalle ja Veli Vauhdikas nousi lumen keskeltä.
-Minun mokani, en edes katsonut onko katolta tippumassa lunta. Veli Vauhdikas myönsi.
-Pihatonttu ei ole vielä puhdistanut katoilta putoavaa irtolunta apureiden kanssa. Joulupukki sanoi. Rusina haukahti innoissaan, se olisi halunnut leikkiä isossa lumikasassa. 
-Mennään nyt tästä pois, ettei saada lisää lunta niskaamme. Luulen että Kuura tonttu on pian tulossa pihatöihin. Joulupukki jatkoi. He menivät muiden pikkuisten luokse.
-Ehkä minäkin tulen rakentamaan lumiukkoa. Veli Vauhdikas päätti. 


Lahjamaria innostui leikkimään Rusinan kanssa ja muut pikkuiset jatkoivat Joulupukin kanssa lumiukkojen rakentamista pihaan. 
-Muistakaa varoa katolta putoavaa lunta. Veli Vauhdikas totesi.
-Se on syytä kaikkien muistaa näin talvisaikaan. Joulupukki sanoi ja lapset jatkoivat yhdessä leikkimistä joulupukin kanssa. 

HYVÄÄ ADVENTTI SUNNUNTAITA KAIKILLE LUKIJOILLE! 


( Kiitos Iso Ella kuvausavusta ja ideoinnista, Kiitos Mira.V. ihanasta mäyräkoirasta joka sai iso Ellan keksimänä nimen Rusina. Miran sivut löytyy facebookista nimellä: Miran minimaailma ) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti