tiistai 10. maaliskuuta 2015

Rehtori ja posteljooni

-Voi ei, minun piti lähettää nämä kirjeet kaupunkiin Sylvian sanomien toimittajalle Henkan hampurilaisten avajaisista. Muistin yhtäkkiä aamulla puhdistaessani kameraa ja säätäessä samalla kameran salamaa. Kipaisempa viemään nämä nopeasti postilaatikkoon.
Kävelin torpalta jonkin matkan päähän jossa oli postin iso punainen postilaatikko.Postilaatikossa oli lupaus tyhjentää laatikko joka arkipäivä puoleltapäivin.
-Hyvä, ehtivät vielä tänään lähteä. Huokasin ja pudotin kirjeet laatikkoon.
-Nyt takaisin torpalle ja sitten kylälle käymään. Tuumasin.
-Ehdeinkö, ehdeinkö? Kuului ääni takaani ja käännyin katsomaan kuka siellä huudahti.
-Unohdimme laittaa ilmoituksen koulun urheilukisoista Sylvian sanomiin mutta minun piti tuoda posteljooni Pete Karhuselle ilmoitus kisoista postitoimistolle vietäväksi. Mies sanoi ja näytti julistetta.
-Olen siis st john's koulun rehtori Jussi Pennanen. Jussi esittäytyi.
-Sepi Hiireläinen. Sanoin.
-Koulun oppilaat ovat kyllä vanhemmilleen ja isovanhemmilleen kertoneet kisoista mutta kaikilla kuitenkaan ei ole enää kouluikäisiä lapsia. Meillä täällä kylässä on tapana järjestää isoja juhlia joihin on koko kylä tervetullut. Jussi sanoi.
-Olen tainnutkin joskus olla täällä juhlissa aikoinaan nuorempana mutta siitä on monen monta vuotta aikaa. Olin silloin pormestarin perheen luona kylässä ja kävimme juhlissa. Kerroin.
-Pormestari taitaa vielä olla lomalla. Jussi sanoi.
-Ei, kyllä hän saapui toissa päivänä lomamatkalta kotiin. Olimme aikoinaan koulukavereita. Kerroin.
-Kuulinkin että tänne kylään tulee valokuvaaja kuvaamaan meitä. Jussi totesi ja kiinnitti toisen ilmoituksen kisoista postilaatikon viereen.
Uskaltaisinkohan kysyä koulun rehtorilta kuka nainen siellä koululla oli siivoamassa. Mietein.
-Kuule.. Aloitin.
-Tuoltahan Pete tuleekin. Pete, Pete. Ehditkö käymään tässä? Jussi heilutti kättään posteljoonille.

-Jussi, kyllä tämä posteljooni aina kerkeää pysähtyä. Pete kaartoi pyörällään viereemme.
-Otatko tämän ilmoituksen koulun kisoista postitoimistoon, Samu voisi vaikka mainostaa tätä. Saisivat kaikki tietoa kisoista. Jussi ehdotti ja näytti ilmoitusta Petelle.
-Eiköhän Samu siitä mainitse. Tulin juuri tyhjentämään tämän päivän postilaatikot. Pete sanoi ja alkoi tyhjentää postin laatikkoa.
-Mitä sinun Sepi piti sanoa? Aivan kuin sinulta olisi jäänyt joku kesken. Jussi kääntyi puoleeni.
-Ei mitään tärkeää. Tulen käymään koulun kisoissa viikon päästä. Sanoin ja katselin kun Pete otti laatikosta postit. En halunnut udella siivoojan nimeä kun posteljoonikin oli paikalla.
-Joko olet käynyt postitoimistolla Samun luona? Pete kysyi.
-En ole. Vastasin.
-Minä yleensä hoidan nämä postilaatikoiden tyhjennykset ja päiväpostin jaon. Samu hoitelee postitoimistolla postien lajittelun ja pakettien eteenpäin antamiset ja postin myynnit. Pirkka taas jakaa aikaisin aamulla sanomalehdet ja tarvittaessa sitten hoitaa muitakin hommia. Pete kertoi.
-Samu on ihan alkuperäisiä kyläläisiä, Jussi totesi.
-Taas on postia eteenpäin lähteväksi. Pete totesi.
-Hommat hoidossa. Minun pitää nyt palata takaisin koululle ja kerro Samulle terveisiä. Jussi sanoi.
Pete hyppäsi pyöränsä kyytiin ja lähti jatkamaan matkaa seuraavalle postilaatikolle.
-Mukavaa työpäivää. Sanoin vielä kun Pete pyöräili ohitseni.
-Samoin. Pete vastasi.
Minulta jäi vieläkin selvittämättä kuka oli koulun siivojana. Ehkäpä viikon päästä koulun kisoissa törmäisin häneen uudestaan. Olihan ilmoituksessa maininta että terveisin koulun oppilaat, opettajat, henkilökunta ja rehtori. Nainen saattaisi hyvinkin olla siellä paikalla. Silloin kyllä tutustuisin häneen paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti