perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin päivä


Mathias Harlekiini oli perheineen viettämässä Runebergin päivää ulkona. Nella Harlekiini katsoi kolmosten perään jotka innoissaan leikkivät lumessa.
-Isä, koska me päästään muuttamaan sinne uuteen taloon? Aamu kysyi. Hän oli perheen esikoinen ja oli vetämässä sinistä pulkkaa ylös mäkeen.


-Toivottavasti pian. Mathias huokasi.
-Mikä siellä oikein kestää? toinen perheen isommista tytöistä Säde kysyi.


-Talon yhteyteen rakennettu vierastalo on vain vienyt kauemmin aikaa mitä ajattelimme. Meillä kuitenkin pitää olla tilaa vieraille kun Daniel setä tulee perheineen kyläilemään. Mathias vastasi.
-Minä voisin jo muuttaa, olisi kiva tutustua meidän ikäisiin. Aamu huokasi. Perhe oli vasta hiljattain muuttanut ulkomailta Suomeen ja vaikka kartanosta oli lyöty kaupat lukkoon jo aika päiviä sitten, oli remontti viivästyttänyt muuttoa. Isommat tytöt kaipasivat ikäistään leikkiseuraa.
Kolmoset Tuuli, Lumi ja Pyry kirmasivat isosiskojensa luokse.
-Vedetään teitä kyllä pulkilla. Säde sanoi.


Tuuli katseli mietteisään uskaltaisiko kiivetä pulkan kyytiin. Aamu oli saanut jo Lumen pulkan kyytiin ja Pyry odotti vieressä vuoroaan.


-Mathias, valmistuuko remontti pian? Nella kysyi.
-Kyllä sen pitäisi olla pian valmis. Tuon sinulle ensiviikolla tapettiesitteitä niitä saat valita sisälle uudet tapetit. Mathias sanoi. Hänkin odotti innoissaan että perhe pääsisi muuttamaan isoon uuteen kotiin.
-Tule tähän pulkkaan istumaan Tuuli niin äiti vetää sinua. Nella otti Säteen pulkan. Tuuli rohkaistui pulkan kyytiin kun näki että Lumi tuli hänen seurakseen.


Aamu katseli kun Säde yritti tehdä lumeen lumienkeliä.
-Ei tuosta oikein saa selvää. Aamu tuumasi.


-Tee itse parempi. Säde vastasi.
-En halua. Haluan mielummin laskea pulkalla mäkeä. Aamu sanoi. Säde nousi maasta ja katseli maahan painautunutta jälkeä.
-Kyllä siitä tuli ihan hyvä lumienkeli. Hän päätti.


Kolmoset olivat sillä välin kasaamassa lunta kelkkoihin.
-Pitäisikö meidän mennä koristelemaan niitä Runebergin torttuja. Ne ovat varmasti nyt jäähtyneet tarpeeksi. Nella kysyi. He olivat kotona ennen ulkoilua paistaneet Runebergin torttuja ja tortut odottivat koristelua.


-Mennään vaan. Minun on ainakin nälkä. Haluan ison mukillisen kaakaota vielä tänään. Säde sanoi ja koko perhe lähti sisälle tekemään leivokset loppuun.

Sisällä alkoi innokas leivosten koristelu. Aamu ja Säde tekivät yhteistyötä pöydän ääressä. Toinen laittoi hilloa ja toinen sokerikuorrutetta leivosten päälle.


Nella taas oli saanut jo tytöiltä valmiita leivoksia. Mathias nappasi nopeasti yhden lautaselta ja alkoi syömään Runebergin torttua.
-Nam, ompas tämä hyvää. Hän sanoi.


Tuulia ei innostanut koristelu, hän mielummin leikki omilla legoillaan lattialla.


Mutta mitäpäs hääräsivät Lumi ja Pyry. He olivat myös koristelemassa leivoksia yhdessä. Vähän näytti koristelu sotkuiselta mutta tekeville sattuu. Hillopurkkikin on kaatunut lattialle.




                           Hyvää Runebergin päivää kaikille!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti