sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Hääjuhla, osa 2.


-Kyllä meille on järjestetty hienot häät. Marja-Leena sanoi.
-Ehdottomasti, Pasi ja Riitta ovat tehneet ison työn. Sepi sanoi.
-Tämä paikkakin on niin upea. En olisi edes itse tiennyt tästä Kesälän puistosta. Hän vielä jatkoi.
-Täällä on kesäisin niin kaunista. Tulee vain niin harvoin täällä käytyä. Marja-Leena myönsi.
-Ehkäpä me käymme jatkossa täällä hääpäivää juhlimassa piknikillä. Sepi ehdotti.
-Se olisikin mainio idea. Marja-Leena iloitsi.
-Hääpari, te voisitte kohta siirtyä kabinetin puolelle leikkamaan hääkakkua. Pasi kävi sanomassa. Sepi ja Marja-Leena lähtivät kapinettiin.
-Maistuiko suolaiset? Olisitteko halunneet lisää voileipäkakkua? Paavo tuli Sepiä vastaan.


-Ei, siis kiitos. Kaikki oli aivan hyvää ja nyt on kyllä mahat täynnä. Jos vielä hääkakkua jaksaa maistaa palasen niin se on riittävästi. Sepi kiitteli.
-Pakkaanko teille tästä vielä kotiin vietäväksi herkkuja? Ei sitten tarvitse illalla kokata. Paavo ehdotti.
-Kiitos, se sopii. Sepi sanoi.
-Sepi, tule katsomaan miten upeat kakut Jatta on loihtinut. Marja-Leena huokaili.


-Ompa kauniit. Sepi yhtyi ihasteluun.
-Laitan kohta kakun teille leikattavaksi. Pasi kuulutti tuolla jo vieraat siirtymään tännne. Jatta sanoi ja siirtyi laittamaan ensimmäisen kakun leikattavaksi.
-Teille on valmistettu kotiin vietäväksi vielä oma pieni kakku, niin saatte juhlia hääpäiväänne vielä kotona. Hän sanoi.
-Kiitos. Marja-Leena kiitti. Jatta sai kakun esille ja hääpari asettui leikkaamaan kakkua.


Ja kun kakkulapio painui kakkuun polkaisi Marja-Leena jalalla lattiaan. Häävieraat innostuivat taputtamaan.
-Jaahas, tämän perheen emännästä tuleekin sitten isäntä. Pasi tuumasi.
-Minä en muistanut koko polkaisemista. Sepi kuiskasi Marja-Leenalle kun he asettuivat syömään hääkakkua.
-Ei se mitään, minä muistin. Marja-Leena sanoi.  Ensimmäinen kakku meni nopeasti ja Jatta laittoi toisen kakun tarjolle.
-Ei olisi yksi kakku riittänyt. Sepi sanoi nähdessään tyhjän kakkutarjottimen lähtevän pesuun.


-Minä kiitän omasta puolestani näistä häistä ja toivotan hääparille vielä onnea ja Jumalan siunausta. Marja-Leena ja Sepi, onnea. Tiitus kävi sanomassa mikrofoniin.


-Kiitos. Hääpari kiitteli.
Reino Suklaapupu tuli lavalle seuraavaksi ja piti oman puheensa. Hän kertoi miten oli saanut Sepin Sylviankylään valokuvaamaan kylää ja kylän tapahtumia ja miten hän oli onnellinen että Sepi oli täältä löytänyt vaimon itselleen.
-Me jo ajateltiin että mahdetaanko ikinä päästä häihin. Vihdoin kutsu kolahti. Reino sanoi ja onnitteli vanhaa koulukaveriaan sydämenstä pohjasta.


-Nyt se on sitten sellainen hetki, että meidän osalta illan vietto on vapaata. Kabinetistä saa hakea syötävää ja juotavaa, sitä on runsain mitoin varattuna. Iltaan asti saamme olla täällä. Päästämme kuitenkin hääparin tästä jatkamaan omaa illan viettoaan ja kuulemma häämatkalle on hääpari lähdössä vasta kesemmällä. Pasi tuli vuorostaa lavalle puhumaan.
Vieraat alkoivat taputtamaan.
-Eiköhän siis toivoteta vielä kerran onnea Sepi ja Marja-Leena Hiireläinen ja oikein ihanaa loppuiltaa teille ja kiitoksia minun ja vieraiden puolesta tästä hääpäivästä ja hääjuhlasta. Pasi kiitti ja vieraat taputtivat vielä lisää.
Sepi ja Marja-Leena alkoivat tehdä lähtöä Kesälän paviljongilta kotia kohti.


-Käydään vielä kabinetissa kiittämässä. Marja-Leena ehdotti ja hääapari kävi vielä esittämässä kiitokset päivän herkuista Jatalle ja Paavolle.


-Olkaa hyvät. Paavo sanoi.
-Karjula tuo ruuat teille autolle kohta ja saatte jatkaa matkaa. Kiitoksia häistä meidänkin puolestamme. Jatta sanoi ja hääpari päätti lähteä autolle. 
Vieraat seurasivat vielä heidän lähtöään ja he saivat uudestaan saippuakupla sateen lähtiessään.


      ONNEA SEPI JA MARJA-LEENA HIIRELÄINEN!


Kiitokset kaikille lukijoille häähumuun osallistumisesta. Tämä oli aikoinaan blogia aloittaessa haaveena että jonain päivänä voisin Sepille häät järjestää. Tarinaa on ollut ihana kirjoittaa tässä kuluneen vuoden aikana miten Sepi löytää puolison itselleen ja miten kaikki etenee tarinamuodossa. Hääkuvaaminen on toteutettu pääosin ulkona ja voin sanoa että ulkokuvaamisessa on omat haasteensa. Tämä oli ihana tehdä ja toivottavasti olette nauttineet häätunnelmista.
KIITOS!

Kiitos Jatta aivan ihanista hääherkuista.
Kiitos Nina Tanelin, Tanelin äidin ja Nelli serkun pääsystä hääjuhlaan. Luulen että täältä saapuu kotiin väsynyt juhlajoukko ja Taneli on sitten aikas paljon herkutellut joten suosittelen pesemään hampaat hyvin.
Kiitos Katja opastuksesta miten tehdä Tiitukselle puku.
Kiitos Liisa Silkkilän vaatekauppaan saapuneista kauluspaidoista ja mekoista.

Blogissa jatkuu sylviankadun seikkaillut uusin tarinoin, seuraava suurempi tarinajakso ilmestyy heinäkuun aikana kun pääsette tutustumaan Laineenkylän SuviCampingin leirintäalueelle =)
Tervetuloa sylvanian families tarinoiden mukaan niin vanhat kuin uudet lukijat!

Kiittäen Heidi ruudun takaa.





2 kommenttia:

  1. No wauuu, mikä hääkakku ❤️ Ihana hääpari ja kaikki vieraat siellä ❤️ Olipa kiva lukea ja katsella ihania kuvia 😊❤️. Kiitos Heidi ❤️

    VastaaPoista