lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kevät ja lumet sulaa pois

Sylviankylässä on ollut kiireinen viikko. Kaitsu Pikkuhamsteri iloitsi lumien sulamisesta sillä hän toimi koulukyytien kuljettajana ja oli paljon mukavampaa ajella pikkubussilla ilman että tiet oli jäässä tai lumen peitossa.


Emma, Noora ja Jerkka Pikkuhamsteri odottivat asemalla isän työpäivän päättymistä ja vielä näkyi lunta pelloilla.


Tiistaina satoi kaatamalla vettä ja se veikin lumet mennessään. Aurinko alkoi paistaa ja sää lämpeni. Karoliina ja Aleksandra Maakarhu etsivät hyppynaurut käyttöön ja niillä oli mukava hyppiä ulkona.


Kaarina Maakarhu oli päättänyt karistaa kiloja kesäksi ja yhteistuumin naapureiden kanssa he aloittivat sauvakävelyn. Tarkoituksena olisi käydä lenkillä pari kertaa viikossa.


Sepi ja Marja-Leena olivat hakeneet multaa ja odottivat innoissaan pääsevänsä kevät puuhiin ja tekemään kevään ensimmäisiä istutuksia.


Mika Vanharoosa odotti innoissaan kukkakaupan tulevia avajaisia. Kukkakauppa oli jo osin avoinna asiakkaille mutta avajaiset olivat vasta tuloillaan. Koko kevään jatkunut remontti oli melkein saatu valmiiksi.


-Mitäs täällä puuhataan? Uolevi Hamsterinen saapui työpäivän jälkeen kotiin.


-Me leivotaan porkkanapiirakkaa. Lyyti ja Leevi sanoivat kuorossa.
-Annatko vielä maitopurkin jääkaapista Lyyti. Perheen äiti Hilda pyysi.
-Tulee äiti super nopeasti. Lyyti kipaisi jääkaapille.


Hilda sai taikinan sekoitettua ja ensimmäinen piirakka pellillinen oli jo tehty valmiiksi.


-Saadaanko me äiti ainakin sata palaa? Leevi kysyi katsoen taikinan valmistusta.


-Ei sentään sataa, mutta niin paljon että vatsa tulee täyteen. Laitatko Uolevi siitä tarjolle piirakanpaloja lapsille. Hilda pyysi ja Uolevi teki työtä käskettyä,


Toinen pohja meni uuniin ja lapset pääsivät vihdoin odottelun jälkeen syömään piirakkaa.
- Tämä on kyllä niin hyvää. Leevi sanoi ja haukkasi ison palan piirakkaa suuhunsa.


-Varmasti. Otahan sinäkin Lyyti jo suu makeaksi. Hilda sanoi ja koko perhe pääsi syömään porkkanapiirakkaa.
Kevät on siis hurjaa vauhtia tuloillaan ja sylviankadulla on kevät puuhat menossa. Niistä sitten lisää tulevissa tarinoissa, oikein mukavaa viikonloppua!


edit.
Sylviankadun nukkekotikaappia on rakennettu koko kevät kovaa vauhtia. Pikku hiljaa alkaa huoneet valmistua ja Hamsteristen perheen keittiö valmistui tänään. Tämä on ylimmän kerroksen ensimmäinen huone. Toisella puolella on Tammihiirten perheen keittiö. Hamsteriset ja Tammihiiret kun ovat naapureita.


KIITOS Jatta porkkanapiirakka herkusta ( Facebook ryhmä nukkekotikokit kokkaa pikkuväelle) , Kiitos Taru.L kukkakauppa ihanuuksista ( Facebook ryhmä pikkumaista.) , Kiitos Teija.M verhoista ja koristeista ( teijan tekstiili verhoja ja vauvatekstiilejä nukkekodin asukkaille löytyy myynnissä facebook ryhmässä nukkekodin kirppis ). Kiitos Teija.V virkatuista matoista ( facebook ryhmä teijan minit) , Kiitos Niina.S aivan tuhannesti 3D- ikkunoista näihin tuleviin huoneisiini. Jos vielä ovia innostut tekemään, niin mieluusti vaihdan suorat ovet omien tekeleovien tilalle =) Elintarvikeet on ostettuna nukkekoti messuilta enkä enää niiden tekijää muista.

Sylviankadun kuvia löytyy myös nykyään Facebookista- pikku hiljaa sinne tulee kuvia sylviakadun elämästä. Tarinat yhäkin pysyvät täällä blogin puolella mutta käy tykkäämässä jos haluat paremmin seurata sylviankadulle ilmestyvistä tarinoista.  Facebook sivut: Sylviankatu- Sylvanian Families eläinten elämää ympäri vuoden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti