maanantai 14. tammikuuta 2019

Vierailu Tonttulaan, osa 2

-Kyllä olisi Savunen kateellinen kuinka paljon täällä on puita hakattu. Mörttinen ihasteli kulkiessaan pihan poikki. Sylviatunturilla saunatonttu Savunen hoiteli puiden hakkuun ja pinoamisen ja saunan lämmittämisen.


-Tuo tonttu onkin jo tehnyt paljon töitä kun on noin nukahtanut sijoilleen. Mörttinen mietti ja koputteli saunan ovea.
-Onko täällä ketään? Hän kyseli. Sauna oli lämpimänä, kuinkas muutoinkaan. Sylviatunturillakin oli sauna päällä joka päivä.


-Kyllä täällä ollaan, tervetuloa saunomaan. Tonttu tuumasi penkiltä. Vesipata oli aivan upea, sellaista Mörttinen ei ollut aikoihin nähnytkään.
-Nyt ei varmaan ehdi. Sopiiko vilkaista saunan puolelle? Mörttinen kysyi.
-Siitä vaan, kuuma siellä. Tonttu vastasi ja Mörttinen kurkasi sisälle. Yksi tontuista heitti löylyä ja pikkuinen tonttu istui pesusoikossa.


-Seuraavalla kerralla pitää ottaa enemmän aikaa. Mörttinen harmitteli. Hän oli kova löylymies ja peittosi mennen tullen monet nuoremmat tontut saunomisessa. Pihan puolella Tammiveistäjä etsi huussia ja siellä olikin jonoa.
-Oletteko jonossa? Tammiveistäjä kysyi tontulta.
-Kyllä, jonoon vaan. Tonttu vastasi.


Huusissa istuikin useampi tonttu toimittamassa hätäänsä ja Tammiveistäjä jäi kiltisti jonoon odottamaan vuoroaan.
Tohelo oli herännyt päiväuniltaan, tosin joku tontuista taisi käydä herättelemässä että kursaus loppuisi. Hän oli tullut piharakennukseen Mörttisen kanssa.


Piharakennus oli täynnä eläimiä. Oli possuja, koiria ja lehmiä.
-Käyppäs Tohelo kurkkaamassa mitä tuolla ylhäällä on? Mörttinen pyysi. Hän ei jaksanut vanhana tonttuna kiipeillä pitkiä matkoja ja Tonttulan portaissa liikkuminen oli jo saanut polvet kolottamaan.
-Minä menen. Tohelo oli heti valmiina ja kiipesi portaita pitkin ylös.
-Täällä on kanala. Tohelo kiljahti.
-Huuda nyt vielä vähän lujempaa niin kanat pelästyvät sinua tyystin. Mörttinen toppuutteli.
-Ai niin, täällä on kanala. Tohelo kuiskasi.
-Kuulin jo. Mörttinen sanoi.


Jalava puolestaan ihasteli Tonttulan kilipukkeja. Sellaisia ei Sylviatunturilla ollut ollenkaan, saati ikinä tulisi. Tallitonttu Tuiskulla riitti töitä muissa eläimissä. Siksi Jalavasta nämä oli hieno nähdä Tonttulan erilaisia eläimiä.


Joulupukki silitteli pihassa poroa. Hän oli kuullut Tonttulan tontuilta että nämä veisivät heidän vielä päivän päätteeksi rekiajelulle.
-Kiitoksia kun saimme tulla tänne. Hän sanoi tontuille.


-Kyllä tänne aina saa tulla. Tontut vastasivat. Tonttula otti vieraita mielellään vastaan. Niinpä Joulupukki kasasi Sylviatunturin joukon ja he lähtivät vielä joukolla rekiajelulle.


KIITOS VIRPI NURMIO kun saimme kyläillä ihastelemassa Tonttulaa ja saimme myös tehdä tarinan tänne blogiin. Kirjoittajan vapaudella tarina kirjoitettu ja koetettu esitellä Tonttulaa tarinassa. Virpi on rakentanut Tonttulaa jo useamman vuoden ja se on täynnä yksityiskohtia. Kuvissa ei lähimainkaan pääse asiat oikeuksiinsa. Huusin katolla oli oravia ja päätalon katolla haikarat. Lisää Tonttulan kuvia löytyy Virpin omalta facebook sivulta jossa on kansiona vapaasti kaikkien nähtäväksi lisää kuvia. Jos siis haluat nähdä lisää Tonttulan kuvia niin klikkaa itsesi Virpin facebook sivuille.
KIITOS VIELÄ KYLÄILYSTÄ KOKO SYLVIANKADUN PUOLESTA!

Ihanaa Tammikuuta 2019 kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti