lauantai 13. kesäkuuta 2020

Kesämökkiä kuntoon

Aurinko paistoi ja kesämökkiä oli vihdoin päästy laittamaan kesäkuntoon. Marja-Leena Hiireläinen oli tuonut kotoa mökille lyhtyjä, vaikka niitä nyt ei juurikaan kesäaikaan tarvittu. Kesämökille ei kuitenkaan tullut sähköjä sisälle joten myöhemmin syksyllä lyhdyt toivat tarvittavaa valoa. 


Pasi Tammihiiri, Marja-Leenan poika oli tuonut mullat ja pihaan istutettiin uusia kesäkukkia.


-Pitäisikö meidänkin Sepi miettiä omaa kesämökkiä? Marja-Leena kysyi mieheltään. Tammilehto oli Pasin perheen kesämökki vaikka koko suku siellä viettikin aikaa. 
Osku ei kuullut mummin vastausta. Hän oli tarkistanut ettei ulkohuusissa ollut ampiaisen pesää. Yksi kesä niitä oli löytynyt useammasta paikasta.



-Täällä olisi vessapaperia ja kuiviketta. Riitta antoi tavaroita pojalleen. 
-Ja luettavaa isomman hädän aikana. Osku huomasi ja mietti oliko äiti muistanut tuoda myös aku ankka lehtiä luettavaksi. Aikuisten lehdet eivät häntä kiinnostaneet. 


-Pistä sinä nämä paikoilleen, niin minä laitan tuohon kukkasiemeniä kasvamaan. Näyttää sitten myöhemmin kesällä tämänkin kauniilta. Riitta sanoi ja alkoi työn touhuun,


Ulkovarastolla muut lapset olivat menossa tutkimaan varaston leluja. Sepi päätti kiinnittää varaston seinään tikkataulun. 


-Aiotteko tekin hankkia mökin? Mari kysyi. 
-En tiedä. Pitäisi katsoa onko tässä teidän lähellä mitään mökkiä. Sepi vastasi. 


-Saadaanko me ottaa täältä leluja? Riku kysyi. 
-Tottakai. Katsokaa ettei Eini ota mitään aikuisten tavaroita varastosta, vain lelut saa ottaa. Sepi vastasi ja alkoi kiinnittää tikkataulua seinään. Ensin vain pitäisi mitata oikea kohta. 


-Otetaanko mölkky? Riku ehdotti.
-Ei kun mä haluaisin kroketin. Mari sanoi.


-Tehän voitte vuoronperään pelata kaikkia pelejä. Sepi ehdotti.
-Tule sinäkin pelaamaan. Mari pyysi.
-Tulen myöhemmin kun saadaan nämä ulkohommat hyvälle mallille. Sepi vastasi. Eini oli löytänyt varastosta autot ja toi ne Rikulle. 
-Leikitäänkö näillä? Riku kysyi.
-Joo. Eini vastasi.


Niinpä kesämökillä oli alkanut kesän ensimmäiset vierailut pitkän tauon jälkeen. Luvassa olisi taas hienoja hetkiä kesämökillä. 


2 kommenttia:

  1. Hei! Suloinen blogi sinulla :-) Törmäsin tähän kun googlailin Sylvanian poneja ja hevosia. Olisiko sinulla myynnissä sellaisia? Yt. Jenny

    VastaaPoista
  2. Kyllä sitä saattaapi olla jotain poneja ylimääräisenä. Tuolta löytyy sähköposti osoite johon voi laittaa viestiä jos haluat vielä oisit vailla. -Heidi-

    VastaaPoista