keskiviikko 1. joulukuuta 2021

1.12.2021 Joulukalenteri

 Kukaan ei oikeastaan tiedä tarkalleen missä Sylviatunturi sijaitsee. Se on suurten lumikinosten ympäröimä ja ilmassa leijuu kireä pakkasen tuntu. Tavallinen tallaaja voisi tuntea että varpaat käpristyvät kylmyydestä mutta Sylviatunturilla kukaan asuvista ei pidä talvea kylmänä. He ovat kaikki oppineet jo pienestä lähtien talviseen ilmaan. 

Sylviatunturilla puhutaan Suomea, vaikkakin tontut ovat kansainvälisiä ja jokainen maankolkka on heille tuttua aluetta. Kiertäähän Joulupukki kaikkialla viemässä lahjoja lapsille. Sylviatunturilla on rakennettuna suuren suuri Joulutalo jossa asuu monta tonttua. Oikeastaan kukaan ei tiedä montako tonttua Joulutalossa asuu kaikenkaikkiaan. Joka vuosi talossa vieraillessa tutustuu uusiin tonttuihin. Ja tietenkin Joulutalossa asuu Joulupukki ja Joulumuori, heidän tapaamisensa vasta onkin maailman mukavinta puuhaa.  


Pölyhilkka sytytti eteisen joulukuuseen valot. Kuusi valaisi niin upeasti koko eteisen. 


-Missään ei näytä olevan pölyä. Pölyhillkka, siivoojatonttu katseli heidän työn jälkeään. 

-Hyvältä näyttää. Luutu, siistijätonttu tuumasi. He olivat marraskuun ajan siivonneet Joulutalossa joka huoneen, oikea suursiivous oli tehty jokaisessa huoneessa. Joulukuussa oli niin paljon kaikkea muuta työtä että silloin ei ollut suursiivoukselle aikaa, kun jokainen tonttu kiirehti joulu tehtävissään. 


-Meillä olisi vielä viimeinen työ jäljellä. Pölyhilkka totesi. 

-Mikä? Luutu kysyi.

-Saunan kuuraus. Kun se on tehty, niin kaikki on valmiina. Minä hankin meille lahjaksi ihan uuden juuriharjan. Mennäänkö katsomaan? Pölyhilkka vastasi esittäen ehdotuksen. 

-Mennään vain. Luutu sanoi ja kaksikko siirtyi saunalle. Pölyhilkka meni täyttämään vesiämpäreitä lauteiden kuurausta varten. 


Luutu ihasteli uutta, tuliterää juuriharjaa. Voi kumpa Joulupukki toisi vielä joululahjaksi rikkalapion ja sihvelin. Luutu huokasi mielessään. Joulutalossa siivouskomerossa olisi tyhjä tila uudelle rikkalapiolle ja sihvelille. 


-Vedet on valmiina. Pölyhilkka sanoi saavit täynnä vettä. 

-Tullaan. Luutu sanoi ja lähti työn touhuun. Joulutalo oli viimeistä siivousta vaille valmiina joulun aloitukseen. 


1.12.2021 Joulukalenteri saamiset: 


Tämän päivän joulukalenteri saamiset. Mitä ihanuuksia jälleen =)

 Kuivakukka asetelma menee tietenkin Viola Juurakolle, puutarhatontulle. Pieni joulutaulu päätyy Joulutalon seinälle ja upea joulukalenteri pienine luukkuineen on itse oikeutetusti tietenkin Joulupukille. Pitääkin pyytää rakennuspuolen tonttujen rakentamaan joulukalenterille minipöytä. Muutoin se ei taida mahtua Joulupukin täysinäiseen työhuoneeseen. Juuriharja jäi Joulutalon siivouskaksikon käyttöön ja keinuhevonen siirtyy lelupajalle. Se onkin tämän vuoden uutuus malli keinuhevosista. 




Kiitos Riinatuulia, Hannele, Maria, Tuija ja Minna <3 <3 <3 En malta odottaa mitä kaikkia ihanuuksia kalentereista paljastuu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti