perjantai 29. lokakuuta 2021

Joulutalon pohjoispääty

  Joulutalon yläpuolelle on rakennettu Pohjoispääty. Nämä kaikki roomboxit ovat liikkuteltavissa ja etupaneelit avattavissa. Roomboxit saa myös alas pöydälle jos haluaa kuvata tarinoihin kuvia paremmin. ( Ei tarvitse seisoa tuolilla ja kurkotella korkeuksissa. ) 


Käydäänkö katsomassa mitä näiden ovien takaa löytyy? =) 

Ylimpänä on ruokasali. Siellä tontut käyvät syömässä suuren pöydän ääressä. Tämän pöydän tuolineen olen aikoinaan tilannut Tuija Salmiselta, tuijan minit verkkokaupan linkki löytyy täältä: tuijanminipuoti . Tuijan tekemiä kalusteita löytyy joulutalosta myös muualtakin. Olen useampia ostanut messuilta ja sijoittanut joulutalon eri huoneisiin. Ruokasaliin halusin oikein suuren pöydän jotta voin kuvata siellä tonttujoukon tarinoita. 


Siitä pääsemmekin pohjoispäädyn oikealle puolelle. Sieltä löytyy uudemmassa kuosissa tonttujen nukkumahuone sekä yläparvi. Nukkumahuoneessa nukkuu muutamia tonttuja kerros'sängyissä ja vanhojen kirjeiden salaisuus-tarinoissa paljastui salaovi yläparvelle. Silloin se oli kaiken vanhan rakennustarvikkeen täyttämänä, mutta sinne on rakentunut sittemmin lisää kerros'sänkyjä tontuille. 



Pohjoispääsyn vasemmalla puolella on Joulupukin työtilat eli Joulupukin olohuone ja Joulupukin työhuone. Nämä ovat kaikissa väreissään lempihuoneitani.




Keskellä pohjoispäätyä on pohjoispäädyn aula. Aulasta lähtee ovi joulupukin olohuoneeseen, toinen ovi joulupukin työhuoneeseen ja köysitikkaat ullakolle jossa asuu ikuisuustonttu Naada Juuppanen. 
Tätä aulaa rakentaessa en yhtään tiennyt mitä tänne tulisi tai miten tämän sisustaisin. 


Joulupukin pikkuveli katselee tyhjää tilaa ja siitä se tarina välähti. Ikuisuustonttu Naada Juuppanen muutti yläkertaan ja joulupukin veljien kyläillessä joulutalossa oli Naada Juuppanen kadottanut joulumielensä. Joulupukki ei halunnut hänen mieltään pahoittaa, joten aulassa ei ollut mitään joulukoristeita. 
Vierailun aikana Naada Juuppanen löysi joulumielensä takaisin ja samalla aula muuttui aivan toisenlaiseksi. Joulupukin sisko ja veljet koristelivat sen jouluiseksi. 


Olen halunnut rakentaa Joulutaloon myös salaisia ovia ja piilopaikkoja. Sellaisia joista en vielä välttämättä itsekkään tiedä kuka tontuista niissä majailee tai viettää aikaansa. Tarinoita tehdessä voi sitten tontut seikkailla siellä ja täällä.


Myöhemmin vielä aula täyttyi Joulutalon väen valokuvista, niistä näkee hyvin kenen asuttama joulutalo on. 





Aulasta pitävät huolen Naada Juuppanen ja hänen koiransa Hukkapala. Köysitikkaat vievät ylös ullakolle Naada Juuppasen kotiin. 




Sellainen on Joulutalon pohjoispääty. Enempää huoneita ei mahtunut joulutalon yläpuolelle joten tällä hetkellä pohjoispääty jää tämän kokoiseksi. =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti