lauantai 16. tammikuuta 2016

Katsaus taaksepäin osa 1.

Tervetuloa uuteen vuoteen 2016 uudet ja vanhat lukijat. Tervetuloa seuraamaan Sepi Hiireläisen elämää Sylviankadulla Sylvian kylässä.

On aika ottaa katsaus taaksepäin menneeseen vuoteen jotta jokainen pääsee taas tänä vuonna starttaaviin tarinoihin hyvin mukaan =) Mitä kaikkea onkaan matkalla tapahtanut...


Olen siis Sepi Hiireläinen ja ammatiltani valokuvaaja. Pääosin kuvaan häitä mutta Sylvian kylän pormestari Reino Suklaapupu pyysi minua kuvaamaan Sylvian kylän tilanteita ja tapahtumia kylän tulevaan 50-vuotis'juhlakirjaan. Minulle se sopi ja saavuin kaupungista kameroideni kanssa pieneen kylään.


Kylässä tutustuin ensimmäisenä Herra Karjulaan ja pääsin majoittautumaan hänen kotiinsa. Herra Karjula lähti vanhusten palvelutaloon, Viherkotiin asumaan. Lupasin pitää huolta hänen kukkasistaan ja kodistaan,niin kauan kuin asuisin siellä.

Karjulan naapurissa asuu Merisaukko perhe joka viihtyy vapaa ajat meren äärellä. Perheen Niina äiti toimii Sylvian kylässä hammashoitajana ja hammassäryn iskiessä päädyinkin hammaslääkärille hampaan hoitoon.


Kyläkaupalla tutustuin kolmen sukupolven Harmaakissoihin ja heiltä sain myös vanhoja valokuvia kyläkaupan rakentamisesta. Aimo Harmaakissa lupasi vielä etsiä vanhoja Sylvian kylän valokuvia jos löytäisi jostain.


Sylvian kylään myös perustettiin Henkan hampurilaiset pikaruokala ja sain avajaispäivänä siellä herkutella mahan täydeltä. Otin avajaisissa kuvia ja lähetin niitä Sylviankylän omaan lehteenkin.


Samoihin aikoihin myös näin mielestäni maailman kauneimman naisen, hän työskenteli Sylviankadun koulussa mutta en ehtinyt kuin vaihtaa pari sanaa hänen kanssaan. Päätin että tutustun häneen vielä paremmin.


Työt veivät suurimman osan ajasta. Oli kuitenkin mukava tutustua kyläläisiin. Ensihoitaja Tuomas Ruskeapupu oli auttamassa ambulanssin kanssa kun Herra Vuohipelto loukkasi itsensä. Tulimme perheen lasten kanssa perästä kyläsairaalaan ja Herra Vuohipelto sai toviksi kävelysauvat käyttöön.

Pormestari, vanha luokkatoverinikin, saapui vihdoin lomamatkaltaan Sylviankadulle. Oli ihana nähdä häntä pitkästä aikaa.

Ensimmäisenä kunnon vapaaviikkonani päädyin kiertelemään sylviankadun kauppoihin. Ensimmäisenä kävin Lelukauppa Pennasella ihastelemassa uusimpia lasten leluja. Itselläni ei ole lapsia vaikka heistä kovasti pidänkin. Nyt minulla onkin jo ikää sen verran että eläkeikä alkaa lähivuosina häämöttää.

Kristallin hohtoa kenkäkauppa oli täynnä kenkiä ja omistaja kertoikin että täällä on kova menekki kengillä ja uusia kenkiä tulee parin viikon välein.

Postitoimistolla oli tietenkin hääräämässä postinjakajat ja itse postimestari. He pitävät huolta että kaikki saavat paketit ja kirjeet.

Roosakadulla voi käydä herkuttelemassa kahvilla ja donitsilla kauppareissun lomassa ja siellä minäkin pistäydyin.

Silkkilän vaatekaupasta sain uusia vaatteita itselleni.

Leikkipuisto Vikkelä on sylviankadulla kovassa käytössä ja siellä on paljon lapsia leikkimässä vanhempien kanssa.

Ja tietenkin se hammassärky iski silloin mutta onneksi pääsin nopeasti hoitoon kylän omalle hammaslääkärille. Kuulemma kylään on tänä vuonna tulossa oma apteekki eikä enää tarvitse lääkkeitä tilailla kaupungista asti.



Vesimyllyn leipomo on rauhallinen kahvila josta saa tuoretta leipää ja pullaa joka päivä.

Sylvian kylän koulu St John's koulu järjesti urheilukilpailut ja minä päädyin kuvaamaan kisoja. Siellä vihdoin näin koululla tapaamani naisen uudestaan ja sain kuulla että hänen nimensä on Marja-Leena Tammihiiri.

Kisapäivän päätteeksi kun olin kuvannut erilaisia urheilulajeja rohkaistuin pyytämään Marja-Leenaa kanssani kahville. Hän suostui tulemaan kahville jonaina päivänä mutta käski minun olla luulematta liikoja.


Päätin kuitenkin että valloittaisin Marja-Leenan sydämen. Aika sitten näyttäisi miten meidän kävisi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti