torstai 26. helmikuuta 2015

St John's koulu

Kukakohan tuolla parvekkeella häärää? Katselin kuinka valkoessuinen nainen siivosi parvekkeella harjansa kanssa.Nainen oli niin kauniin ja ahkeran näköinen. Olin kääntynyt sylviankadulta pikkutielle.


-St John's Koulu. Täällä on kylän koulu. Totesin ja menin lähemmäs. Koululla voisi olla oppilaita, saisin sieltä hyvin kuvia. Ajattelin ja kurkistin koulun ikkunasta sisään.
Koulu oli kuitenkin hiljainen ja valkoessuinen nainen oli jo tullut muroimaan alakertaa. Päätin käydä koputtamassa oveen. Koputin uudestaan ja uudestaan, nainen ei kuitenkaan kuullut minua.

-Tuossahan on soittokello. Käyn soittamassa sitä ikkunan takana jos nainen vaikka huomaisi minut. Otin kellon käteeni ja menin takaisin ikkunan äärelle ja kilisytin kelloa.
Nainen säikähti perinpohjin ja saapui ovelle kiukkuisen näköisenä.
-Jestas sentään kun säikäytit. Kuka sinä oikein olet ja mitä täällä teet? Nainen oli kiukkuinen.
-Olen Sepi Hiireläinen. Huomasin tämän koulun ja ajattelin jos tulisin kuvaamaan koulua. Sanoin
-Kuules Herra Hiireläinen, täällä ei ole enää tänään ketään muita kuin minä siivoamassa koululaisten jäljet. Oppilaat ja opettajat ovat jo vapaalla tältä päivältä. Sopii herran tulla jonain toisena päivänä vaikka puolelta päiviltä niin täällä on muitakin. Muutoin voit ottaa kuvasi koulun ulkopuolelta vaikka heti, mutta sisätiloihin ei ole lupaa tulla. Nainen sanoi ja laski imurinsa lattialle.
-Kuvaan kylänne juhlakirjaan kuvia pormestarin pyynnöstä. Sanoin ja koetin lepyttää pelästyttämääni koulun siivoojaa.
-Vai niin, että oikein pormestarin pyynnöstä. Nainen hymähti.
-Niin, olemme aikoinaan olleet samaan aikaan koulussa. Sanoin
-Minun pitää nyt viedä nämä roskat ulos samalla kun tähän ovelle tulin. Laita se kello takaisin paikoilleen. Nainen sanoi.
-Kukas sinä oikein olet? Kysyin
-Tämän St John's koulun siivooja vai jäikö se jotenkin epäselväksi? Nainen vastasi.
Huomasin että nainen oli samaa ikäluokkaa kanssani mutta toivottoman huonolla tuulella. Olisin halunnut tietää hänen nimensä mutta nainen ei juurikaan välittänyt jutella kanssani.
-Oletko sinä täällä päivällä? Kysyin
-Herra Hiireläinen, työvuoroni ei varmasti sinulle kuulu ja toisekseen, tuskin sinä koulun siivoojaa tulet kuvaamaan työtouhussa. Nainen sanoi ja vei roska-astiaa koulun taakse.
-Poikkean joku päivä parempaan aikaan kuvaamaan koulua. Olisihan se kiva saada juhlakirjaan täältäkin kuva. Sanoin.
-Oliko vielä jotain muuta Herra Hiireläinen? Vai voinko palata jatkamaan töitäni? Nainen kysyi,
-Ei, tulen joku päivä uudestaan tapaamaan opettajia ja oppilaita. Sanoin
-Välitän viestisi opettajille. Nainen sanoi ja lähti jatkamaan töitään.

En saanut naisen nimeä selville mutta nainen oli kyllä kaunis. Häneen haluan törmätä uudelleen ja selvittää kuka hän oikein on. Tuumasin ja lähdin takaisin sylviankadulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti