sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Alppiruusupuisto

Villimetsä perhe lähti kävelyretkelle Alppiruusupuistoon. Kerrankin koko perhe oli kesälomalla samaan aikaan. Perheen isommat lapset olivat kesätöistä vapaapäivän vietossa.


-Tuohonko suuntaan me mennään? Perhe jakaantui pitkospuille kahteen osaan. Ja kuinkas ollakkaan sadekuuro yllätti toiset kävelijät.
-Äääh, ihan tylsää. Mennäänkö jonnekin katokseen suojaan? mietti Robin Villimetsä. Perheen nuorin tytär Siru oli hänen kanssaan.
-Mennään vaan. Siru sanoi.



Herbert ja Inkeri Villimetsä taas tunsivat muutaman pisaran mutta muutoin sadekuuro ei vielä yltänyt heidän puolelleen puistossa.
-Äiti, mitä ihmeen kukkia nämä ovat? Rudolf mietti.
-Alppiruusuja. Tämä on varta vasten tehty näille kukkasille. Alppiruusut kukkivat kerran vuodessa ja juuri nyt on kukkimisen aika. Inkeri selosti.





Puisto oli täynnä kauniita ruusuja.



Sadepisaroita ropisi silloin tällöin kiertäjien päälle.
-Olikohan tämä nyt sittenkin huono päivä? Inkeri mietti.
-Ei ole, tämä on vain pieni vesikuuro ja nytkin täällä on vaikka kuinka paljon väkeä. Herbert lohdutti. Robin ja Siru saapuivat muiden luokse ja Siru halusi kiivetä Mirkan syliin. Mirka näytti Sirulle kuinka paljon ruusuja oli joka puolella.


-Ira, tuletko sinä katsomaan tänne? Hän kysyi vielä yhdeltä siskoltaan.
-Mä katson täällä jo näitä. Mennäänkö jo eteenpäin? Tuollakin on lisää kukkia. Ira ohjasti perhettä eteenpäin.



Rudolf, Herbert ja Robin saivat vuorostaan osansa kuurosateesta.
-Isä, tää oli ihan väärä päivä. En kyllä tuu toiste. Rudolf harmitteli.





Perheen lapset saivat kierrettyä koko puiston.
-Äiti, viedäänkö vielä pikkuiset tuonne leikkipuistoon? Mirka kysyi.
-Mennään vaan. Tuossa se on ihan vieressä. Inkeri vastasi ja perhe lähti vielä puiston jälkeen leikkipuistoon leikkimään.


( Alppiruusupuisto sijaitsee Helsingin Haagassa, täältä löydät lisätietoa halutessasi puistosta: http://vihreatsylit.fi/alppiruusupuisto/ . Tämän tarinan kuvat on poikkeuksellisesti otettuna puhelimella ja niinkuin kuvista näkyy niin sadekuurot yllättivät reissaajat vähän väliä. Välillä paistoi aurinko, välillä satoi kaatamalla vettä. Viimeistä kuvaa ottaessa en enää ennättänyt katsoa ehtikö kuva tarkentua, eikä se tietenkään tarkentunut. Pahoitteluni siitä. )



1 kommentti:

  1. Ihania alppiruusuja🌹❤️...olipa kiva tarina kuvineen ❤️...kiitos Heidi ❤️

    VastaaPoista