maanantai 18. kesäkuuta 2018

Pieni balettistudio Satu-Unelma ( osa 3.)

Millie Vaahtera ja Taika Suklaapupu toivat saliin jumppamatot.


-Kohta päästään lämmittelemään. Millie sanoi ja kaatoi maton käsistään lattialle.
-Yksi, kaksi, kolme, neljä ja viisi. Nyt on kaikille. Taika laski.


-Nyt aloitetaan lämmittely. Aloitetaan kevyillä harjoituksilla jotta lihakset lämpenevät ja venyvät. Satu-Unelma aloitti tunnin.


Oppilaat asettuivat paikoilleen ja alkoi lämmittely harjoitukset.
-Seela, muista ojentaa nilkat. Satu-Unelma tarkisti jokaisen harjoittelua.  Kun jalat oli saatu lämpimäksi, harjoiteltiin vielä muuta vartaloa.


-Kaikki sitten selinmakuulle. Kuka osaa sanoa mitä tämä liike hyödyttää? Satu-Unelma kysyi.
-Takareisiä. Mariia Villakoira vastasi.
-Oui. Satu-Unelma vastasi myöntävästi. Balettitunneilla osa ohjeista kerrottiin ranskankielellä.


Lämmittelyn jälkeen jumppamatot kerättiin pois lattialta ja alkoi askelten harjoittelu, Oona Pörrölä harjoitteli asennossa seisomista sillä asentoja oli tarkoitus yhdistellä toisiinsa ilmassa tehtävien hyppyjen ja pyörähdysten avulla.
-Minä haluaisin olla kuten Marie Taglioni tai Margot Fonteyn.  Oona huokaili mielessään ajatellessaan kuuluisia balettitähtiä.
-Nyt tehdään Plié- sarja. Satu-Unelma sanoi ja oppilaat tekivät harjoituksia.


-Nyt sitten voitte laittaa kärkitossut jalkaan. Prinsessa Ruususessa on mukana toisesta ryhmästä prinssinä Lenni. Lenni on harjoitellut askelia ja hän on muutamassa tanssissa mukana. Satu-Unelma kertoi.
-Taika, muistatko miltä näyttää Fermé? Satu-Unelma kysyi.
-Kyllä. Taika muisti.
-Näyttäisitko muille? Satu-Unelma pyysi ja Taika lähti salin keskelle.








-Kiitos Taika. Satu-Unelma kiitti ja Taika oli iloinen onnistumisestaan. Tällä ryhmällä oli käytössä vuosien harjoittelun myötä kärkitossut ja tossut oli solmittu jokaisella satiininauhoilla.


-Oona ja Mariia, näyttäisittekö vuorostanne piruetit. Satu-Unelma pyysi ja tytöt tulivat vuorostaan salin keskelle tekemään piruetit.


-Kiitos tytöt. Sitten käydään Prinsessa Ruususen ja Joutsenlammen harjoitukset läpi. Muistattehan että ensi viikolla on kenraaliharjoitus ja esityspäivä. Satu-Unelma muistutti.


-Millie, sinä olet prinsessa Ruusunen ja saat pukeutua prinsessan asuun. Satu-Unelma paljasti. Kaikki olivat saaneet harjoitella prinsessan askeleita ja nyt Satu-Unelma paljasti pääosan esiintyjän.
-Kiitos opettaja. Millie kiitti.
-Nyt tehdään vielä tunnin viimeiset harjoitukset. Satu-Unelma sanoi. Millie käänsi päänsä Ruususen juhla-asuun. Se oli niin kaunis, olisi niin ihanaa pukeutua siihen.


Pienessä balettistudiossa oli syntymässä suuria tulevaisuuden tähtiä. Harjoituksia oli tehty pianomusiikin tahdissa, valmisteltu pukuja ja kaikkien esiintymisiä,  Edessä olisi upeita balettiesityksiä teatterissa.



( SUPERKIITOKSET naapurin Ellalle joka toimi tarinan ideoitsijana, asiantuntijana, valokuvaajana ja perehdytti minut balettisalojen maailmaan. Sain nähdä upeat kärkitossut livenä elämäni ensimmäistä kertaa ja päästä balettitunnelmiin mukaan. KIITOS ELLA, ilman sinua ja sinun innostusta ei Sylviankadulla olisi tälläistä balettistudiota balettitanssijoineen. KIITOS!)



*MAINOS* Tulossa keskiviikko iltana tänne blogiin balettitanssi esitykset Joutsenlampi ja Prinsessa Ruusunen. Tervetuloa katsomaan kuvia ja lukemaan vielä balettitarinoita! *MAINOS*

( Balettistudio on itse rakennettu pahvilaatikkoon, iso peili, tangot ja taulut on itse tehty askartelutikuista. Vaaterekki vaatteineen, sovitus peili, piano ja mallinukke on sylvanian families sarjaa. Mallinuken yllä oleva mekko on tilattu erikseen sylvanian families väelle vaatteita tekevältä ulkomailta. Balettiryhmäläisten vaatteet on itse tehtyjä ja tuunattuja. Prinssin asu on sylvanian families sarjan oma asu. )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti