maanantai 18. kesäkuuta 2018

Pieni balettistudio Satu-Unelma ( osa 2.)

-Pienet tanssijat. Te voitte hyppiä, syöksähdellä, kieppua ja pyörähdellä. Tanssiminen tuntuu höyhenen kevyeltä ja tuntuu kuin olisitte sulavia lintuja. Avoimissa ovissa teillä on oltava harjoitusasu, muuten on vapaata tanssia musiikin tahdissa. Satu-Unelma ohjasi tarharyhmäläisiä.


-Salissa on runsaasti tilaa liikkumista varten. Läheiset ovat tuolla seinän sivulla ja te voitte tanssiessanne tarkkailla asentoja peilin kautta. Tangosta voi pitää kiinni halutessaan, se auttaa pysymään tasapainossa. Kuka muistaa mikä tuon puisen tangon nimi on? Satu-Unelma jatkoi.
-Se oli se parre. Violo Pörrölä muisti.
-Melkein oikein, se on Barre, Satu-Unelma korjasi. Studion pienimmätkin tanssijat pääsivät lämmittelyn jälkeen tanssimaan.
-Nähdään sitten avoimissa ovissa. Au revoir lapset. Satu-Unelma sanoi tanssitunnin päätyttyä. Seuraavaa tanssituntia varten Satu-Unelma kävi hakemassa asuarkun varastohuoneesta.


-Isommat saa aina noita kivoja vaatteita. Jenni supisi Violalle. Hän olisi halunnut itsekin kokeilla kaikkia kauniita asusteita. Satu-Unelma ei huomannut Jennin kiipeilyä vaikka monen monta kertaa oli sanottu että tangoilla ei saa leikkiä.


Tuuli ja Lumi Harlekiini ihailivat prinsessa ruusunen näytöksen pääesiintyjän asua.
-Kukakohan on prinsessa Ruusunen? He miettivät.


Satu-Unelma lähti hakemaan vielä lisää tarvikkeita mutta vaatteiden vaihdon sijaan pienimmät tanssijat jäivät tutkimaan asuarkkua.
-Mä haluan olla prinsessa Ruusunen. Jenni hihkui ja alkoi etsiä asusteita itselleen,


-Katsokaa mitä pantoja, mitä koruja. Tuuli huokasi. Jenni löysi itselleen vähän liian ison pannan.


Lumi ihasteli itseään peilin äärestä ja haaveille vaaterekissä roikkuvista balettiasuista. Viola sen sijaan oli löytänyt asuarkusta kärkitossut.


-Hmm.. Minä taidan laittaa nämä jalkaani. Ne on niin kauniit ja sitten olen oikea balettitanssija. Viola mietti.
-Viola, mistä sinä sait kärkitossut? Sinä et saa niitä käyttää. Violan isosisko Oona Pörrölä saapui saliin ystävänsä Millie Vaahteran kanssa. Seuraavaksi oli alkamassa heidän harjoitukset. Heillä oli käytössä jo kärkitossut ja harjoitukset olivat kahdesti viikossa, 75 minuuttia kerrallaan.


Satu-Unelma saapui myös paikalle.
-Viola. Sinulla on aivan liian heikot nilkat tossuille. Kärkitossut saa käyttöön vasta muutaman vuoden harjoittelun jälkeen. Oona on harjoitellut jo niin monta vuotta tanssimista, siksi hänellä on jo kärkitossut. Ymmärrän kyllä että sinäkin jo haluaisit sellaiset mutta me harjoittelemme koko ajan. Satu-Unelma kertoi ja otti kärkitossun Violalta.


-Joo, joo. En minä muistanut. Viola vastasi ja antoi tossun opettajalle.
-Kiitos Viola. Satu-Unelma kiitti ja jatkoi.
-Laitetaan nyt nämä asusteet takaisin arkkuun, seuraava tunti on kohta alkamassa. Tarharyhmäläiset toivat kiltisti tavarat paikoilleen.
-Satu-Unelma, saadaanko me tänään kokeilla näitä? Onko tänään meidän esityksen harjoittelupäivä? Millie kysyi innoissaan.
-Kyllä, aloitetaan nyt ensin tunti vaatteiden vaihdolla ja katsotaan sitten mitä tehdään. Satu-Unelma vastasi.


-Ettekö te ole vielä pukeutuneet? Taika Suklaapupu oli jo pukenut balettiasun ylleen.
-Mennään heti. Laukut mukaan. Seela Talvivalkea hihkaisi.
-Menkäähän sitten koko joukko. Satu-Unelma sanoi ja alkamassa oli kärkitossullisten balettitunti.


( tulossa vielä osa 3. )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti