maanantai 18. kesäkuuta 2018

Pieni Balettistudio Satu-Unelma ( osa1.)

Satu-Unelma Pörröhäntä tarkisti pienen balettistudionsa näyteikkunaa. Kukkasilla oli tarpeeksi vettä ja samalla ohi kulkevat kyläläiset näkivät balettiesitysten mainokset isosta ikkunasta.


Satu-Unelma oli avannut studion muutama vuosi sitten. Tällä hetkellä studiossa tansittiin satubalettia, alkeisbalettia ja koululaisten balettitanssia. Tarkoituksena Satu-Unelmalla oli saada kasaan aikuisten alkeisryhmä jos vain tarpeeksi olisi tanssijoita.


Tänä kesänä näyteikkuna mainosti tulevia balettiesityksiä Prinsessa Ruusunen ja Joutsenlampi. Niiden balettiesitykset olisivat teatterilla kun taas pienemmillä tanssijoilla oli avoimet ovet balettistudiolla.
-Jaahas, pitääkin mennä. Siellä on varmasti ensimmäiset tanssijat jo valmiina. Satu-Unelma katsoi vielä ikkunaa ja pujahti sivuovesta studion puolelle.


Kärkitossuttomien ryhmässä oli tanssijana Satu-Unelman oma tytär Justiina Pörröhäntä. Justiinan ryhmällä oli harjoitukset kahdesti viikossa, tunnin kerrallaan.
-Tervehdys Aamu ja Säde, pääsette jo venyttelemään tangolle. Marika ja Lenni ovat kohta tulossa. Näytä sinä mallia Justiina sillä välin kun haen avoimien ovien mainokset vielä työhuoneesta. Satu-Unelma sanoi.


Justiina aloitti venyttelyn Aamu ja Säde Harlekiinin kanssa.
-Muistakaa pitää kiinni alemmasta tangosta. Sitten kun meillä on kärkitossut käytössä saamme pitää ylempää kiinni. Justiina ohjasi.
-Sä oot ihan kuin teidän äiti. Aamu nauroi.
-Mä haluaisinkin olla maailman kuuluisin balettitanssija. Äiti sanoi että se vaatii valtavasti harjoittelua. Justiina selitti. Lenni Pörrölä ja Marika Valkopelto saapuivat pukukopeilta saliin.
-Te olette 5 minuuttia myöhässä. Satu-Unelma saapui saliin takaisin.


-Mulla meni liian kauan aikaa tähän pukeutumiseen. Lenni vastasi.
-Äiti toi meidät tänään vähän liian myöhään. Marika selitti.
-Hyvä on. Justiina, Säde ja Aamu tekivät jo lämmittelyä. Tehkää tekin hetki ja sitten aloitetaan kenraaliharjoitukset. Satu-Unelma opasti. Lämmittelyn jälkeen alkoi harjoitukset.


-Hallitsija ihailee puutarhaansa ja katselee kauniita kevätkukkia. Täällä on niin kauniita kukkia. Satu-Unelma ohjasi esitystä ja pian kauniit kukkaset heräsivät loistoonsa.


Esiintyjät pyörähtivät ympäri.
-Minun puutarhani on herännyt kesäloistoon, näyttää niin kauniilta. Lenni sanoi.
-Merci. Merci. Satu-Unelma kiitteli esityksen päätyttyä. Justiina, Aamu ja Säde tekivät vielä loppuvenytykset kun saliin jo saapui Marikan pikkusisko Jenni.


-Marika, vietkö teille kotiin vielä tämän avoimien ovien päivän ilmoituksen? Satu-Unelma ojensi ilmoituksen.


-Ilman muuta vien. Kiitos. Marika oli ottamassa ilmoitusta mutta Jenni nappasi sen.
-Jenni, sinulla alkaa vielä tanssiharjoitukset. Annatko sen Marikalle niin Marika vie sen sitten äidille ja isälle. Satu-Unelma sanoi.
-Anteeksi opettaja. Jenni ojensi ilmoituksen siskoilleen.
-Sieltä kohta tulevat muutkin tarharyhmäläiset sinun seurakseni. Satu-Unelma sanoi ja Jenni jäi odottamaan vuoroaan. Kärkitossuttomien ryhmä lähti vaihtamaan omia vaatteitaan pukukopeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti