perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kepparikerho osa. 1

Mari Tammihiiri ja Matilda Sammalporo saivat muutama vuosi sitten joululahjoiksi keppihevoset. Kepparikuume on siitä kasvanut ja tälle kesälle tytöt saivat idean perustaa kepparikerhon. Kepparikerhossa opetettaisiin miten tehdään keppareita ja pääsisi keppareiden kanssa ratsastamaan ja osallistumaan esteratsastukseen. Kerhoon oli tulossa viisi heidän kaveriaan.
-Kiitos mummi että saadaan tänne tulla pitämään kerhoa. Mari kiitti Marja-Leena Hiireläistä. Yläkerrasta kuului samaan aikaan sahailua.
-Parempi se täällä on pitää, niin minä voin auttaa ompelemisessa tarvittaessa. Marja-Leena sanoi. Yläkerrassa Sepi oli päättänyt myös auttaa tyttöjä. Hän sahasi puupaloista tytöille kepparikerhoon tarvikkeita.


-Voi tuota kelloa kun siitäkin loppui patteri. Sepi huomasi. Hän sai sahattua mielestään hyviä paloja.


Hän otti vasaran ja naulasi pohjaan tukipalat.
-Pitäisi ainakin pysyä pystyssä. Hän tuumasi.


-Ei näistä nyt ainakaan liian korkeat tule. Hän mittasi vielä sopivan mitan esteiden pidikkeille.  Hän naulasi pidikkeet paikoilleen.
-Vielä sitten esteet ja se olisi siinä. Sepi hymähti. Tällä kertaa tulikin nopeaa valmista.


-Sepi, mitä sinä teet täällä? Mari tuli yläkertaan,
-Tulitkin juuri sopivasti. Tulehan arvioimaan ovatko sopivat. Sepi pyysi.
-Nämähän ovat hienot. Sinä teit meille esteet. Mari innostui.


-Sutaisen vielä esteisiin vähän maalia jos löydän maalipurkin varastosta niin erottuu maastosta. Koetahan nyt pääsetkö heppasi kanssa siitä ylitse. Sepi sanoi.
-No niin Kaneli, hypätäänhän yli. Mari sanoi ja hyppäsi Kanelin kanssa esteen ylitse.
-Ne on juuri sopivat. Esteitä voi vaihdella kahdella eri tasolla. Autamme huomenna teitä viemään ne tuohon lähimaastoon. Sepi sanoi.
-Kiitos Sepi, tämä auttaa ihan hirmuisesti meitä. Mari kiitteli.
-Olkaa  hyvä. Sepi vastasi. Mari lähti alakertaan viemään muita keppareita jotka hän oli tuonut kotoaan. Matilda toisi vielä huomenna muutaman hevosen lisää.

-Tervetuloa meidän kepparikerhoon. Tarkoituksena on ommella oma keppihevonen meidän avustuksella. Ensin ommellaan muutama tunti, sitten pidetään välipalatauko. Sitten puhutaan teoriaan ja sitten on tunti ulkoilua keppareilla. Keppareiden tekemisessä menee aikaa joten jokainen saa lainata minun tallista hevosen ulkoiluihin. Mari aloitti seuraavana aamuna puheen kerholaisille.


-Marilla on keppihevostalli Kaneli ja tähdet. Siellä on 6 hevosta ja nyt lisäksi kaksi lainahevosta. Esitellään ensin nämä kepparit. Matilda jatkoi hevosten esittelyä.
-Meillä on täällä vain yksi ompelukone joten jokainen voi vuorollaan varata haluamansa kankaan mistä keppari tehdään. Nyt on vain peruskankaita käytössä, kotona voi sitten tehdä millaisia keppareita haluaa ja mistä kankaista vain. Sillä välin kun yksi ompelee, voivat muut hakea muut tarvikkeet. Vanua, nappeja, nauhoja ja haluamanne harja-aines. Mari kertoi.
-Marin mummi auttaa ompelukoneen kanssa ja me autamme kaikessa muussa. Matilda sanoi.  Ja niin alkoi ensimmäisen kerhopäivän askartelut. Muutama tunti hurahti lennossa ja tauon jälkeen tytöt kertoivat lyhyesti kerholaisille keppihevosten maailmasta.
-Keppihevosten koulutus on helppoa. Selkään vain ja koulutus alkaa. Ensin harjoitellaan käyntiä, sitten ravia ja lopuksi laukkaa ja esteitä. Sepi on tehnyt meille esteet joita voimme mennä kokeilemaan keppareiden kanssa kun lähdemme ulos. Matilda sanoi.
-Nyt jokainen voisi tulla valitsemaan kepparin täältä tallista ja lähdetään ulos keppareiden kanssa. Mari sanoi ja niin kerholaiset alkoivat valitsemaan hevosia ulkoilua varten.

( Tarina jatkuu toisessa osassa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti