perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kepparikerho osa 2.

-Aluksi ottakaa hyvä asento. Ryhti suorana, katse eteenpäin. Ottakaa ohjat rennosti toiseen käteen ja toisella kädellä pitäkää hevosta paikoillaan. Mari opasti ulkona kepparikerholaisia.
-Ensin mennään käyntiä, se on kävely vauhtia. Sitten mennään ravia eli juostaan. Ja kun juoksu onnistuu, mennään laukkaa. Matilda jatkoi.
Sepi ja Marja-Leena auttoivat kepparilaisille pienet esteet esille sillä välin kun kerhovetäjät opastivat alkeita kerholaisille.


-Hyvä että löytyi maalia niin sai esteet erottuvan pinnan. Marja-Leena sanoi laitettuaan toiset esteet paikoilleen.


-Hienosti sujuu kaikilta. Mari kehui.
-Nyt kun esteet on laitettu valmiiksi voi jokainen halutessaan kokeilla esteen ylitystä. Lähdetään laukaten ja ponnistetaan oikealla jalalla esteen ylitse ja laskeudutaan alas toisella jalalla. Esteitä on kolme ja nyt jokainen voi ensimmäisen harjoitus kierroksen jälkeen kokeilla itse vapaasti esteillä menoa. Mari sanoi ja kerholaiset kiersivät hänen kanssaan esteradan ympäri. Esteiden ylitse sai halutessaan hypätä tai sai kiertää ne pujotellen.


-No niin, sitten on vapaata esteratsastusta. Huomio muut ratsastajat, odota rauhassa omaa vuoroa ja hyppää esteiden ylitse omaan tahtiin. Matilda sanoi ja kerholaiset pääsivät harjoittelemaan esteratsastusta.  Mari katseli esteradan reunalla Julia Polariuksen kanssa Henrietta Puhdasmyyrän hyppyä.


-Hienosti menee Henrietta. Hienosti menee Onnenpoika. Mari kehui. Matilda laukkasi oman hevosensa Hattaran kanssa ja näytti mallia Klaara Mustalaikulle. Klaaralla oli lainassa Matildan veljen keppari Poutapilvi.


-En mä uskalla hypätä. Kompastun kuitenkin tuohon esteeseen. Taira Koirala huokasi. Hänellä oli lainassa Pinkki Vaahtokarkki. Ursula Pennanen mietti samaa Musta Orin kanssa.


-Esteiden ylitse voi myös kävellä jos tuntuu vaikealta mennä laukaten. Mari sanoi. Julia meni kävellen esteen ylitse.
-Se meni hyvin Julia. Mari kehui ystäväänsä. Julialla oli Marenki Unelma ulkoilutettavana.



Julia meni sivuun odottamaan kun Henrietta hyppäsi uudestaan esteen ylitse. Hän oli ryhmän pienin mutta silti innoissaan mukana.


Ursula hyppäsi Klaaran jälkeen esteiden yli ja Julia kannusti heitä.
-Hyvä tytöt. Me ollaan aika hyppy mestareita. Julia sanoi. Mari ja Matilda olivat katsomassa miten Tairan hypyt sujuivat.
-Se ei haittaa jos ei uskalla. Ihan omien tuntemusten mukaan. Keppareiden kanssa meneminen on hauskaa, kivaa ja ylitse voi mennä vaikka kiertämällä. Mari sanoi.



Klaarakin pääsi hyppy vuoroon ja meni kevyesti esteen ylitse.
-Hyvä Poutapilvi. Hän kehui lainakepparia.


-Tarvitaanko tänään näitä kolmioita? Sepi kysyi,
-Ei tänään. Huomenna mennään erilaisia pujotteluja maastossa. Mari huusi kauempaa. 


-Muistakaa palkita kepparit hyvästä työstä- kehuminen, rapsutus ja makupalat ovat hevoselle innostavia ja kannustavia palkintoja. Kuinka moni teistä on käynyt oikealla hevosella ratsastamassa? Matilda kysyi kaikilta.


Muutama käsi nousi ylös.
-Ratsastaminen on kiva harrastus. Julia sanoi. Hän oli muutaman kerran käynyt poneja katsomassa Sammin Hevostilalla.
-Olikohan siinä tälle päivälle tarpeeksi esteratsastusta. Viedään kepparit syömään ja lepäämään huomista varten. Huomenna aamulla aloitetaan taas ompelemisella. Mari sanoi.
-Kiitoksia tästä päivästä ja kiitos kaikille ratsastajille ja keppareille. Matilda kiitteli. Innokkaat ratsastajat vielä laukkasivat hevosten kanssa ulkoilualueella.

                                                             Ursula ja Musta Ori.

                                                                     Mari ja Kaneli

                                                           Taira ja Pinkki Vaahtokarkki

                                                         Henrietta ja Onnenpoika

                                                                Klaara ja Poutapilvi

                                                         Julia ja Marenki Unelma

                                                               Matilda ja Hattara

Ulkoilun jälkeen olikin aika lähteä kotiin ja huomenna olisi taas uusi päivä kepparikerhossa.

( Jatkuu osassa kolme )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti