lauantai 29. joulukuuta 2018

Joulutalo osa 7- Keppihevoset

-Mikä ihmeen meteli täältä kuuluu? Taito Arkihuoli saapui työhuoneestaan käytävälle.


-Me autetaan lelutiimiä. Pyry-Petteri vastasi.
-Siinähän sinä olet Pyry-Petteri. Olenkin sinua kaivannut. Taito Arkihuoli ilostui. Nyt hänellä olisi yksi huoli vähemmän.
-Tässähän minä olen. Pyry-Petteri tuumasi.
-Mutta mitä ihmettä te oikein teette? Taito Arkihuoli katseli käytävää.


-Lelutiimi suunnitteli tämän vuoden lahjoiksi keppihevosia ja me testaamme niitä. Pyry-Petteri selitti. Pikkuisilla tontuilla oli erivärisiä keppihevosia ja niillä laukattiin pitkin käytävää.
-Jos nämä ovat toimivia, niin ne tulevat tuotantoon. Talvikki totesi sohvalta. Hän oli yksi Lelutiimin jäsenistä, arviointitonttu.


-Tässä on kaksi eriväristä ruskeaa keppihevosta. Lauha Ketterä näytti. Hän oli toinen Lelutiimiläinen, tuotantotonttu.
-Näistä eri väreistä sopii valita mieluinen. Uskon että keppihevoset on yksi joulun lahjasuosikeista. Talvikki sanoi.
-Näyttäkääs nyt tänne niitä. Taito Arkihuoli sanoi. Tuulispää ojensi Taito Arkihuolelle vaalean keppihevosen.Tuulispää mietti mielessään olikohan Taito Arkihuoli ilahtunut hänen laittamista lahjoista kuusen alle. Joulupukki oli vahvistanut että hän oli vauhtitonttu ja Taito Arkihuolen tuleva työpari.
-Sinä varmasti osaat vauhdikkuudella ja nopealla toiminnalla auttaa Taito Arkihuolen reittien suunnittelussa ja karttojen ajantasalla olemisesta. Oli Joulupukki todennut ja Tuulispää oli siitä innoissaan. Innoissaan hän oli tehnyt lahjoja Taito Arkihuolelle ja vienyt ne nopeasti työhuoneen kuusen alle.
-Minusta ne ovat niin kauniita. Manteli huokasi oven pielessä. Pikkuiset tontut saapuivat testaus matkaltaan.


-Kyllä näillä pääsee lujaa. Minä laittaisin tuotantoon. Hyvämieli totesi.
-Olen samaa mieltä. Veli Vauhdikas sanoi. Tuulispää seisoi Taito Arkihuolen vieressä. Uskaltaisikohan hän kysyä koska voisi tulla opiskelemaan karttoja ja reittejä.
-On nämä hienoja. Onko Lelupajalla kova kiire? Taito Arkihuoli kysyi.
-On siellä vilskettä ja vilinää. Niinkuin täälläkin. Kiitoksia pikkuiset avusta. Lauha Ketterä kiitti.
-Pyry-Petteri, psstt. Manteli kuiskasi.


-Mitä Manteli? Hän kysyi.
-Voinkohan minäkin toivoa keppihevosta joululahjaksi joulun jälkeen? Manteli kuiskasi. Hänestä nämä hevoset oli niin ihania.
-Tietenkin. Joulupukki voi toteuttaa vaikka mitä toiveita. Pyry-Petteri vastasi muistaen kuinka Joulupukki selvitti hänellekin hänen tonttutehtävänsä.
-Ihanaa. Manteli huokasi.
-Kuules Pyry-Petteri, minä tarvitsen nyt sinua avukseni toviksi. Taito Arkihuoli keskeytti juttelemisen.
-Ilman muuta, mikäs on huolenasi Taito Arkihuoli? Pyry-Petteri kysyi. Tuulispää siirtyi sivummalle. Nyt ei ehkä ollut oikea aika saada Taito Arkihuolen huomiota. Jospa hän keksisi jotain muuta mikä voisi tuoda iloa Taito Arkihuolelle.  Pikkuiset tontut lähtivät omiin askareihin ja Taito Arkihuoli vei Pyry-Petterin mukanansa.
-Tämä tehtävä on suoritettu ja tehtävä onnistunut. Talvikki iloitsi.
-Kyllä, nyt seuraavan tehtävän pariin. Lauha Ketterä sanoi ja keräsi keppihevoset vietäväksi Lelupajalle.
-Mitäs näille keppareille tapahtuu? Talvikki kysyi. Hän oli nuorin Lelutiimiläisistä. Lelutiimissä oli joka tonttupolvi edustettuna ja hän edusti pikkuisia tonttuja. Lelutiimiläiset tunnisti tonttuasun vihreäkultaisesta nauhasta.


-Luultavasti päätyvät tänne Joulutaloon lahjaksi ja tuotannosta tulevat menevät sitten lapsille leluiksi. Lauha Ketterä vastasi. Hän kuului ylitonttuihin ja tiesi lähes kaiken lelutiimissä olemisesta.
-Hyvä juttu. Talvikki sanoi ja he lähtivät Lelupajalle suunnittelemaan uusia leluja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti