lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulutalo osa 1- Karttahuone

-Missäs se tonttutulokas on? Nyt on joulukuun 1.päivä. Tonttu Taito Arkihuoli touhotti. Vuoden kiireisin aika oli alkamassa ja hän oli huolissaan tulisiko kaikki ajallaan valmiiksi.
-Kyllä hänen täällä pitäisi jo olla mutta eipä vain näy eikä kuulu. Taito pähkäili.


-Kyllä tuossa muistilistassa lukee että tonttukokelas saapuu 1.12. Kuinkas kaukaa tällä kertaa tonttutulokas saapuu? Pitää oikein tutkia kartasta. Taito alkoi tarkistella karttoja.


Taito Arkihuoli tiesi kaiken Sylviatunturin alueista, kartoista, pituuksista ja matkoista. Hän suunnitteli Joulupukin lahjojen jako matkat jotta jokainen lapsi saisi ajallaan joululahjan. Hänellä oli vain pikkuinen huoli aina kaikesta että kaikki varmasti sujuisi hyvin ja juuri niinkuin pitäisi.


-Kyllä, tämän arvioidun matkan keston mukaan hänen pitäisi olla jo täällä. Taito laskeskeli kartasta matkaa.
-Ei mutta hetkonen, mitäs tuolla oikein on? Kuka tänne on joululahjoja tuonut? Taito huomasi kuusen alla lahjoja.


-Hyvää joulua! Ei nämä voi olla minulle... Nyt on kyllä maailman kirjat sekaisin. On vasta 1.12. Jouluun on vielä 24 päivää aikaa. Taito huolestui. Tontutkin saivat joulun aikaan lahjoja, mutta vasta kun Joulupukki oli saapunut rekiretkeltä.
-Minun on nyt pakko mennä Lelupajalle selvittämään asiaa. Mutta kertakaikkiaan, missä tonttukokelas oikein on? Sekin pitää selvittää, mahtaisiko Pyry-Petteri tietää mihin tämän vuoden tonttukokelas on jäänyt? Taito alkoi todentotta huolestua.


Ei kai joulutalo ole mennyt tänä vuonna ihan sekaisin?


( tarina jatkuu)

1 kommentti:

  1. Hauska tarina kuvineen 😊...tätä on kiva alkaa seuraamaan ⭐️🎄🎁❤️

    VastaaPoista