tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 1.12. 1.päivä

Sammalporon perheessä...

-Isi, isi, joko tänään on se päivä? Matilda touhotti innoissaan.
-Mikä päivä? Isä Jouni Sammalporo kysyi.
-No se joulukalenteri päivä. Etkös sä tiedä että kun avataan joulukalenterin ensimmäinen luukku, niin sitten on 24 päivää jouluaattoon. Matilda kertoi.
-Mitäs jos tänä vuonna hypätäänkin joulun yli? Jouni mietti.
-Ei varmasti hypätä, ei me saada muuten joululahjojakaan. Viljami sanoi.
-Sitten te varmasti haluatte nämä. Jouni sanoi ja kaivoi selkänsä takaa kolme joulukalenteria, jokaiselle lapselle oman kalenterin.
-Isi, sä oot ihan paras. Matilda kiiruhti hakemaan itselleen kalenterin.
- Nyt saadaan avata eka luukku, tänään on joulukuun eka päivä. Viljami sanoi.

-Täällä Elias sinunkin kalenteri. Nyt saat avata sinäkin kalenterista ihan ensimmäisen päivän luukun. Äiti Teija neuvoi perheen nuorinta lasta.
-Mu, mu, tää o mu. Elias oli yhtä innoissaan kuin isommatkin ja äidin avustuksella sai avattua ensimmäisen luukun. Sieltä paljastui joulukuusi.
-Mu,mu, tää o mu. Elias kellahti lattialle tutkimaan ihan ikiomaa joulukalenteria. Tästä se matka alkaisi jouluun Sammalporojen perheessä.

 Sepi ja Marja-Leena....


-Sepi, mahdetaanko meitä pitää jo vanhoina kun alamme lähestyä eläkeikää? Marja-Leena kysyi. Hän oli keittänyt kahvit ja leiponut pullaa jo aamutuimaan.
-En minä ainakaan pidä sinua vanhana. Sepi vastasi.
-Olen sitä mieltä että vanhanakin voi hassutella ja heittäytyä vain jouluntunnelmaan. Marja-Leena sanoi.
 -Lasten iloa on niin mukava katsella joulun aikaan. Siksi päätin että kyllä mekin voimme virittäytyä joulun tunnelmaan ja samalla kun ostin lapsenlapsille joulukalenterit, niin ostin meillekin. Marja-Leena jatkoi ja antoi Sepille joulukalenterin.
 -Kukapas se siinä kuvissa kuin itse joulupukki. Sepi ilahtui.
-Tästä se alkaa, 24 yötä jouluun. Marja-Leena sanoi.
-Laitetaan ne tuohon seinälle ja nyt pitääkin muistaa olla kiltisti. Ikkunasta voi koska tahansa tontut kurkistaa. Sepi sanoi ja he laittoivat yhdessä joulukalenterit seinälle.
Tervetuloa blogin matkaan seuraamaan 24 päivän ajan tarinoita ja kuvia joulusta=) 
( Kiitos Niina joulukalentereista!)1 kommentti:

  1. Voi miten ihanat kalenterit ja kahvihetki Sepillä ja Marja-Leenalla ❤️ tästä se joulu alkaa ❤️ Näitä sinun tarinoita ja kuvia on niin kiva lukea

    VastaaPoista