tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 8.12 8.päivä

Sepi ja Marja-Leena...

-Pojat, tulkaa jo sisälle. Mari Tammihiiri hoputti veljiään.
-Äiti käski viedä nämä mummin tuliaiset reippaasti sisälle.
Osku oli kaivanut sukset esiin ja hiihti niillä. Riku taas olisi halunnut heitellä lumipalloja.
-Tullaan. Osku hiihti etupihalle.


Sisällä Marja-Leena oli jo hakenut joulukoristelaatikon esille lapsia varten. Heillä oli tapana itsenäisyyspäivän jälkeen lasten kanssa koristella mummilaan joulu.
-Äiti käski tuoda sinulle nämä tuliaiset. Me teimme koulussa tänään valmisteluja joulumyyjäisiä varten. Pojat sanoivat ja toivat paketit mummilleen.
Mari oli jo tutkimassa mummin joulutavaroita.


Marja-Leena avasi sanomalehti paketit ja sieltä paljastui joulukukkia.
-Voi sitä Riittaa. Tiedättekö pojat että joulukukkien tarkoitus on tuoda jouluista koristeellisuutta ja väriä jouluun. Ennen vanhaan ei kukkia haettu kaupasta vaan silloin kerättiin metsästä käpyjä, sammalta, havuja ja kanervia. Nillä sitten koristeltiin tupaa. Marja-Leena kertoi.
-Mikä tuo punainen kukka on? Riku kysyi.


-Perinteisin joulukukka on hyasintti, se on tämä violetti. Sen jälkeen tuli tulppaanit, amaryllis ja sitten tuli joulutähti. Joulutähti on tämä punainen ja se on tätä nykyä maailman suositumpia joulukukkia. Joulutähteä on myös valkoisena ja hyasintteja monessa eri värissä. Marja-Leena kertoi ja laittoi kukkaset koristamaan kotiaan.
-Joulumyyjäisissäkin on kukkia. Osku sanoi.
-Jouluna halutaan ostaa paljon kukkia. Monet vievät kukkia tuliaisiksi kun menevät joulun viettoon. Marja-Leena sanoi.
-Mummi, joko saan alkaa koristelemaan? Riku kysyi ja alkoi tutkia joululaatikkoa.
-Tottakai. Marja-Leena vastasi.
-Miksi sinulla on mummi täällä joulupaperia ja narua? Mari kysyi.
-Ajattelin että ostaisin Sepille jotain kivaa jouluksi mutta en ole vielä keksinyt mitä ostaisin. Marja-Leena sanoi.
-Ostetaan Sepillekin joulukukka. Riku ehdotti.
-Se on hyvä idea. Täällä on koristetähti sinulle Osku, haluatko sen laittaa paikoilleen? Marja-Leena kysyi ja niin alkoi lasten kanssa joulukoristeiden laittaminen paikoilleen.




Sylviatunturilla...

Sylviatunturilla Tallitonttu Tuisku oli työn touhussa. Joulun lähestyessä huolletaan Joulupukin reki, valjaat ja katsotaan että kaikki on valmiina joulua varten. Petteri Punakuono ja Kipinä ovat vielä tallilla, heillä on voimia vetää painavaa rekeä ja viedä aattona Joulupukin kanssa lahjoja kaikille lapsille.
-Voi ei... Mitä täällä on käynyt? Tuisku huomasi.
Porot tulivat aitauksen viereen. Tuisku oli Joulupukin reen luona.
-Täältä on mennyt aisat poikki. Nyt tulee pojat kiire saada reki kuntoon. Tuisku huokaisi ja alkoi miettiä miten saisi reen korjattua. Ehtisikö hän saamaan reen korjattua ennen jouluaattoa? Oliko lapset vaarassa jäädä ilman lahjoja?



( Kiitos Tiina lintupussista lahjatarvikkeineen ja tähdestä, Kiitos Teija joulukukista ja joulupalloista, Kiitos Katja jouluaskartelusetistä, Kiitos Nina joulukulhoista ja kynttiläasetelmasta ja Kiitos Merja tonttukynttilöistä ja porojen tonttulakeista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti