perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 4.12. 4.päivä

Sylviatunturilla...

Lumi oli jo saapunut Sylviatunturille ja joulupukin talon edusta oli täynnä lunta.
-Kop, kop. Tonttutyttö Vikkelä koputti Joulupukin työhuoneen oveen.
-Täällä olisi sinulle iso kasa lasten kirjeitä. Hän jatkoi.


-Hyvää huomenta Vikkelä. Ompas säkki tänään täynnä. Joulupukki tuumasi.
-Nyt oli paljon kirjeitä. Minä jatkan taas ensi yönä kierrosta Sylviankylässä. Menen moikkaamaan joulumuoria ja sitten nukkumaan hetkeksi. Vikkelä sanoi ja ojensi postisäkin joulupukille.
-Kiitos, nyt alkaa minun työni. Joulupukki otti postisäkin työhuoneeseen ja alkoi käydä lasten kirjeitä läpi. Hän halusi itse käydä jokaisen kirjeen läpi ja toteuttaa toiveet.
- Toivomuslista: Nukkekoti, Kalusteita, Hevonen ja Kirja.  T: Matilda Sammalporo. Joulupukki luki Matildan kirjettä.
-Pistetäänpäs rattaat pyörimään ja toteutetaan sinun lahjatoiveitasi Matilda.


Ja niin lähti Matildan toiveet Joulupukin työhuoneesta Tonttu Lelumestarille. Lelumestarin työhuone oli täynnä leluja ja työkaluja. Lelumestari nikkaroi, maalasi, rakensi ja kasasi monenlaisia leluja. Tämä oli Joulupukin pajalla vuoden kiireisintä aikaa. Ja mitä leluja Lelumestari ei ehtinyt tekemään, niin joukko apureita saapui paikalle auttamaan. Olihan joulupukin paja täynnä tonttuja.
Lelumestari sai Matildan ensimmäiset toiveet valmiiksi. Iso nukkekoti oli valmiina kalusteineen paketoitavaksi.


Lelumestarin työhuoneelta lelut lähtivät Tonttu Lahjakkaan luokse. Hänelläkin oli oma työhuone missä hän paketoi kaikkien lasten lahjoja ja laittoi ne valmiiksi säkkeihin odottamaan jouluaattoa. Kaikki oli tarkassa järjestyksessä jotta Joulupukin olisi helppo aattona jakaa lahjat porojen kanssa.


Joulupukin paja on tähän aikaan vuodesta täynnä ahertajia toteuttamassa niin lasten kuin aikuistenkin toiveita. Ahkerat tontut jäivät jatkamaan työntekemistä, sillä tänä yönä Joulupukki oli saanut erityisen monta lahjakirjettä. Jouluaaattoon olisi enää 20 päivää aikaa.


( Kiitos Teija verhoista, Kiitos Aino lahjapaketeista, Kiitos Nina lahjarullista)

2 kommenttia:

  1. Lelumestari on aika hellyyttävä. :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten paljon oli tullut toivomuskirjeita joulupukille ❤️ ihana tarina taas ja tosiaankin....20 yötä jouluun 🎅❤️🎅❤️

    VastaaPoista