maanantai 21. joulukuuta 2015

Sylvian sanomat- Joulun erikoisnumero

Hyvää Joulua kaikille lehtemme lukijoille! 

Tämä on tämän vuoden joulun erikoisnumero ja haluammekin kiittää lukijoita kuluneesta vuodesta! On ollut ilo kirjoittaa tekstejä ja jatketaan samaan malliin ensivuonna. Uusi ideoita ja ajatuksia voi aina lähettää lehtemme kommentti osioon ja pyrimme toiveitanne toteuttamaan pitkin vuotta. 

Jouluterveisin koko Sylvian Sanomien toimituksen väki ja erioten paikallistoimittaja Daniel Maatiainen. 



Sylvian kyläsairaalan lääkärit päivystävät joulun ajan yhteistuumin ja haluavat näin talvisaikaan muistuttaa että ulkona liikkuessa kannattaa pitää hyvät, pitävät kengät jalassa. Kenkiin voi hankkia nastasuojat ettei liukkailla turhaan kaatuile. 
 
Lääkäreillä on kuitenkin kipsejä, suojia, kävelysauvoja jos sattuu haavereita. Ota rohkeasti yhteyttä joulun alla jos tarvitset lääkärin apuja. Samoin jos tulee liikaa herkuteltua, niin lääkäreiden puoleen voi aina kääntyä jos iskee närästys- tai sappivaivoja.




Tänä vuonna kävimme myös julistamassa metsän eläimille joulurauhan. Kylässämme on tämän kesän ja syksyn ajan vieraillut Sepi Hiireläinen ja hän on kuvannut Sylvian kylän toimintaa ja tapahtumia. Pormestarimme kirjoittaa Sylvian kylästä juhlavuosi kirjan ja Sepi kuvittaa sen. Siitä varmasti kuulemme myöhemmin lisää.

"Täten julistetaan kaikille eläimille; metsän eläimille, koti- ja karjaeläimille, taivaan linnuille, jyrsijöille, pikkueläimille ja lemmikkieläimille, joulurauha. Ja älköön kukaan tulko mistään syystä tämän eläinten joulurauhan rikkojaksi. Sillä se, joka tämän eläinten joulurauhan rikkoo ja eläinten joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät. Jumalan rauhaa teille kaikille."
  


Sylvian St.John's Koulun oppilaat järjestivät tänäkin vuonna jouluevankeliumi kuvaelman. Oppilaat ovat siirtyneet nyt ansaitulle joululomalle ja uusi lukuvuosi alkaa taas ensivuonna. 


Evankeliumi Luukas 2: 1-20
Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.


Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. 


Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen:
Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.


Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.
Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.




Tässä vielä Sylvian kylän pormestarin uudenvuoden muistutus:

 Muistattehan uuden vuoden rakettien ampumisen muutamat säännöt. Raketteja saa ampua vain rajoitettuna ajankohtana uutenavuotena kello 18-02. Valitse tulitteiden käyttöpaikka niin ettei käytöstä aiheudu muille vaaraa. Muista käyttää suojalaseja ja sytytyskeppiä sytyttäessä raketteja. Muista aina lukea rakettien käyttöohjeet. 
Oikein iloista joulua kaikille ja Rauhallista tulevaa uutta vuotta. Terveisin Reino ja Elsa Suklaapupu. 


Tänä vuonna joulurauha julistetaan sylviankadun toriaukealla, olette kaikki tervetulleita kuuntelemaan joulurauhan julistuksen jouluaattona kello. 12. 

Oikein lämmintä ja mukavaa joulua kaikille lukijoille ja kiitos kuluneesta vuodesta!



1 kommentti: