tiistai 24. joulukuuta 2019

Vanhojen kirjeiden salaisuus- osa 11

  -Odottakaas nyt hetki, kumpikin. Sisko-Ilona pysäytti sauna eteisessä puhuvan kaksikon. Molemmat olivat puhuneet yhtäaikaa eikä Sisko-Ilona enää päässyt asiaan kiinni, että mitä kaksikko yritti selittää.



-Sinä ensin. Hän katsoi Taika Palsamia.

-Me etsimme Luna tonttua. Muistatko yhtään onko sinun aikanasi ollut täällä sellaista tonttua? Taika Palsami kysyi. Sisko-Ilona pudisti päätään.

-Ei minun mielestäni. Ja mitä ihmettä me teemme täällä saunalla? Hän ihmetteli salaperäisiä pikkuisia tonttuja.




-Tämä olisi niin tärkeää. Yritä nyt oikein muistella. Taika Palsami jatkoi.

-Entä mitä sinä sanoit äsken? Sisko-Ilona kääntyi Pyry-Petterin puoleen.

-Sinun pitää luvata, ettet kerro muille mitään. Tämä on meidän salaisuus sitten. Mennään tuonne saunaan, niin saamme puhua rauhassa ilman, että muut tontut kuulisi tästä.  Pyry-Petteri sanoi ja ohjasi joukon saunan ovesta sisään. Sisko-Ilona istahti penkille.




-Minä lupaan. Sisko-Ilona sanoi.

-Joten minä aloitan alusta. Kuuntelehan tarkkaan. Me pääsimme käymään nukkumatilan yläkerrassa ensimmäisenä. Siellä oli pölyistä ja ihan sotkuista. Siellä oli niitä vanhoja laatikoita, missä oli rakennusohjeita. Pyry-Petteri sanoi.

-Niin... Sisko-Ilona odotti jatkoa.

-Mene jo asiaan. Taika Palsami puuskahti.

-Siellä laatikossa oli jotain erikoista. Me otimme ne sieltä talteen ennenkuin kukaan huomaisi niitä ja siksi me haluamme löytää Luna tontun. Pyry-Petteri sanoi.

-Me löydettiin vanhoja kirjeitä, jotka Luna on kirjoittanut jollekin komealle tontulle. Meidän pitäisi siksi löytää Luna, että hän saisi kirjeet takaisin. Ne on ihan varmasti jotain rakkauskirjeitä. Taika Palsami sai kerrottua. Sisko-Ilona katsoi molempia tonttuja.

-Te löysitte vanhoja kirjeitä? Hän kysyi.

-Joo, ne oli kyllä ihan sotkeentuneet ja pölyssä. Ei niistä saanut enää selvää kuin sieltä täältä. Me luimme vain muutamaa kirjettä, kun yritimme löytää vihjettä kenen kirjeet ovat. Yhdessä luki lopussa lähettäjänä Luna. Siksi me etsimme Luna tonttua. Olisi niin ihana löytää hänet ja palauttaa kirjeet. Taika Palsami huokasi.

-Missä ne kirjeet nyt on? Sisko-Ilona kysyi.

-Tässä, minulla. Pyry-Petteri näytti kirjenippuja Taika Palsamin kanssa. 




Pikkuiset tontut hiljenivät. He katselivat hämmentyneenä rakennusmestaria. Sisko-Ilonan silmistä valui valtoimenaan kyyneliä ja hän näytti äärettömän surulliselta. Mitä ihmettä tapahtui? 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti