perjantai 6. joulukuuta 2019

Vanhojen kirjeiden salaisuus- osa 4


-Odota! Voimmeko me katsoa niitä? Taika Palsami pysäytti Pyry-Petterin katsoessaan seinän julisteita.


-Miten me muuten selvitämme kenen ne on? Pyry-Petteri kysyi.
-Avataan vain yksi kirje. Taika Palsami ehdotti. Pyry-Petteri huomasi että kirjeistä oli kuoret hävinneet, osa kirjeistä oli tuhraantunut ja kirjoitukset sotkeentuneet. Hän haki lyhdyn lähemmäs ja päätti avata yhden kirjeen.


-... Minun on ikävä sinua... Ei voi mennä... Tulisitko... Tänään oli valtavasti lunta ja kaipasin seuraasi... Pyry-Petteri luki kirjettä niistä kohdin mistä sai selvää.
-Kuka se on lähettänyt? Taika Palsami kysyi.


-Odotas... tästä ei saa mitään selvää mutta lopussa lukee Luna. Pyry-Petteri sanoi näyttäen kirjettä.
-Minun on ikävä sinua... ei voi mennä... en saa selvää minne ei voi mennä. Taika Palsami toisti kirjeen sisältöä Pyry-Petterin kädessä olevasta kirjeestä.
-Se on todella sekava. Pyry-Petteri sanoi.
-Lopussa lukee Luna. Taika Palsami sanoi.
-Otetaanko uusi kirje? Pyry-Petteri ehdotti.
-Mitäs siellä näkyy? Pultin ääni kuului aukolta.


-Täällä on rakennuspuuhat jääneet kesken. Oviaukon päälle oli kaatunut kasa lautoja, siksi se oli niin huomaamaton ja vaikea saada pelkästään käsivoimin auki. Pyry-Petteri vastasi Pultille.
-Hmmm... Tietääköhän kukaan kuka tätä on rakentanut? Täällä on tälläinen patjakin kuin täällä olisi asuttu tai nukuttu. Taika Palsami mietti kysyen Pultilta. 


-Siitä pitää ottaa selvää. Pultti totesi.
-Kerrotaanko kirjeistä? Pyry-Petteri kuiskasi.
-Shh...Pistä ne piiloon. Taika Palsami kuiskasi takaisin.
-Onko siellä mitään muuta? Pultti kysyi.
-Vanha patja, työkaluja ja joku laatikko missä on jotain romua ja vanhoja papereita. Olisiko jotain rakennusohjeita? Pyry-Petteri kertoi.


-Selvä. Tulkaa alas sieltä pölyn keskeltä. Pyydän Veikko Teräväisen avukseni niin selvitellään tätä asiaa. Pultti sanoi.
-Kerrotaanko kirjeistä? Pyry-Petteri kysyi hiljaa uudestaan.
-Ei, katsotaan ne ensin itse. Joku voi haluta että ne pysyvät piilossa ikuisesti. Taika Palsami sanoi. Pyry-Petteri lähti kiipeämään takaisin alas Taika Palsamin perässä kirjenippu piilossa paidan sisällä.

( Tarina jatkuu huomenna...) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti