torstai 14. joulukuuta 2023

Kierrätys hylly ( osa 12)

 Kierrätys hylly ( osa 12 ) 


Tahvo ei millään malttanut olla katsomatta miten kierrätyshylly alkoi toimia Joulutalossa. Kauko Partio, tarkkailijamestari tutki innoissaan kierrätyshyllyä.

-Katsos Tahvo, mitä löysin. Kauko Partio huudahti innoissaan.

-Tämä kultainen laatikko oli niin vanha ja kaunis, että otin sen eilen mukaani tästä hyllyltä.

-Ompas hieno laatikko. Tahvo iloitsi.

-En saanut sitä tässä mitenkään auki mutta huoneessani sitten sain sen työkalujen kanssa auki. Kun avasin laatikon, se oli täynnä vanhoja joululaulujen nuotteja. Ajattele, kuinka monta tarinaa ja muistoa ne sisältävät. Kauko Partio sanoi.

-Kukakohan laatikon oli tuonut? Tahvo mietti.

-Wilhelmi oli siivonnut ullakkoa ja tuonut sieltä tarpeettomia tavaroita tänne. Minä kävin kysymässä häneltä, tiesikö hän mitä laatikko sisälsi. Kauko Partio selitti.

-Tiesikö hän? Tahvo kuunteli kiinnostuneena.

-Ei tiennyt. Hän ei ollut huomannut että laatikko oli edes avattavissa. Hän oli luullut sen olevan koristelaatikko. Kauko Partio jatkoi.

-Mitä sinä teit nuoteille? Tahvo kysyi.

-Minä vein ne heti Rauha Nuotille että hän katsoisi ne läpi. Hän kertoi että ne ovat ikivanhoja. Ja aivan varmasti ovat, jos ne ovat pölyttyneet ullakolla. Nuotit olivat kuitenkin hyvässä kunnossa kun laatikko oli pysynyt suljettuna. Kauko Partio sanoi.

-Sehän oli todellinen löytö. Tahvo iloitsi.

-Todentotta oli. En olisi koskaan uskonut että tälläinen vanha laatikko voisi sisältää jotain näin ihmeellistä. Sehän on kuin löytäisi kadonneen aarteen! Kauko Partio oli niin ilahtunut ja jatkoi.

-Siksi minä tulin katsomaan löytyisikö täältä jotain muuta kivaa.

Tahvo katseli kierrätyshyllyä, suurin osa tavaroista oli jo vaihtanut omistajaa mutta myös uusia tavaroita komeili hyllyllä.

-Mikäs tämä on... Tahvo huomasi vanhan kirjan.

-Sekin on varmaan Wilhelmin tuoma ullakolta. Kauko Partio sanoi.

-Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta. Voisin ottaa sen lomalukemiseksi ja luettuani tuoda takaisin kiertoon. Tahvo sanoi.

-Eikös se juuri ole tämän kierrätyshyllyn idea? Kauko Partio kysyi.

-Se todellakin on juuri sen idea. Hyvä että tämä toimii. Tahvo vastasi ja otti kirjan itselleen luettavaksi. Tämän kirjan parissa loman viimeiset päivät kuluisivat täydellisesti.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti