perjantai 1. joulukuuta 2023

Tahvo, kotitonttu.

 Nyt Joulukuussa blogissa seikkailee Tahvo, kotitonttu. Hänet olet saattanut tavata aiemmissa joulutarinoissa tai Joulutalon kuvissa. 



TAHVO-tontun esittely:

Tahvo, kotitonttu. Kotitontun työt ovat moninaisia ja niihin liittyy monenlaisia vastuualueita. Kotitontun työtehtävät liittyvät pääosin Joulutalosta huolehtimiseen ja ylläpitoon.


VALMISTELUT ERILAISIA PYHIÄ VARTEN, ERIOTEN JOULUPYHIÄ VARTEN:

Hän koristelee joulutaloa ja varmistaa, että kaikki tarvittavat tarvikkeet juhlien viettoon on valmiina ja saatavilla. Tarvittaessa hän tekee lisähankintoja.



"Nyt pitääkin viedä joulutarvikkeet esille... " Tahvo kantaa ahkerana laatikoita. 

TURVALLISUUS:

Hän tarkistaa että Joulutalon ovet ovat öisin suljettuna ja että lukot toimivat hyvin. Hän myös tarkistaa Sylviatunturin alueen muut rakennukset. Kotitontulla on avaimet Joulutalon jokaiseen huoneeseen ja koko Sylviatunturin alueen muihin rakennuksiin. Hän myös huolehtii paloturvallisuudesta ja perehdyttää jokaisen tontun oppimaan miten sammutetaan tulet.



"Tämä matto pitääkin suoristaa ettei kukaan tontuista vain kompastu... " Tahvo huomaa. 


INVENTAARIO :

Hän laskee ja järjestää varastossa olevat materiaalit ja tarvikkeet. Hän myös laskee vuosittain arvion budjetista ja tekee tarvittavat laskelmat. Apunaan inventaariossa hänellä on Iita, taloustonttu. 



YLLÄPITO/ AVUSTAVAT TYÖT :

Hän huolehtii että kaikki Joulutalon työt tulee tehtyä. Hän myös auttaa muita tonttuja tarvittaessa. Muut Joulutalon tontut raportoivat hänelle Joulutalossa tapahtuvista töistä. Näin kotitonttu pysyy ajan tasalla mitä Joulutalossa tapahtuu. 



VIERAIDEN VASTAANOTTO:

Hän huolehtii siitä että vieraiden huoneet ovat valmiina ja vieraat tuntevat olonsa tervetulleeksi. Vierailijoista oletkin saattanut tavata joulupukin veljet ja siskon. 



Kotitonttuna Tahvon tehtävä on pitää Joulutalo toimivana ja viihtyisänä paikkana niin tontuille, Joulupukille ja Joulumuorille kuin mahdollisille vieraille. Tosinaan Tahvoa voisi kutsua kotitontun sijaan joulutalon ikiomaksi joulutontuksi.



" Tahvo, voimmeko auttaa sinua koristelemaan joulutaloa? " pikkuiset tontut kysyvät ja yllättäen Tahvo saakin itse ylleen joulukoristeet. 



" Mihin te pikkuiset hävisitte? Kukas nämä tästä nyt siivoaa? " Tahvo tuumasi vapautuessaan joulunauhoista. Jokainen Tahvo tontun tunteva tietää että hän on yksi maailman kilteimmistä tontuista.

Tervetuloa tutustumaan Joulutalon Tahvo-tonttuun. 

Huomenna alkaa joulutarina TAHVON LOMA! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti