keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Tahvon uusi idea ( osa 11 )

 Tahvon uusi idea ( osa 11 )

Muutaman päivän kuluttua Tahvo huomasi vointinsa kohentuneen. Hän oli saanut nukuttua paremmin, hän oli todentotta yrittänyt olla tekemättä yhtään mitään. Hän oli huomannut jopa olevansa muista kiireisistä tontuista huolissaan, oliko heillä mahdollisuutta levätä ja lomailla. Hän kuitenkin luotti siihen että sihteeritonttu piti kaikkien lomailusta huolta, niin kuin hänenkin.

Tahvo huomasi huoneensa sivussa olevat jätesäkit ja yhtäkkiä hän keksi uuden idean. Hän voisikin rakentaa joulutaloon kierrätyshyllyn. Ihan pienen hyllykön ja siihen tontut voisivat tuoda kierrätykseen tavaraa ja ottaa mukaansa itselleen tarpeellista tavaraa. Ja mitä enemmän Tahvo mietti asiaa, sitä paremmalta se alkoi kuulostaa. Kierrätyshylly voisi tuoda iloa jokaiselle tontulle ja sehän oli Tahvon lempipuuhaa. Pitää huolta joulutalosta ja tuoda joulumieltä kaikille.

Hän meni verstaalle ja pyysi tammiveistäjän rakentamaan pienen hyllykön ja päätti viedä sen joulutalon käytävälle. Hän kirjoitti hyllykön eteen julisteen ja asetti itselleen ylimääräiset tavarat hyllylle.” tuo tullessas, vie mennessäs- Tavarat uuteen kiertoon. ”.

-Voiko lomailu tehdä näin hyvää että keksii uusia, hyviä ideoita ? Tahvo hymyili. Ehkäpä hän oli aiemmin pitänyt liian lyhyitä lomia. Ensi kesänä voisi todentotta olla kokonaiset neljä viikkoa lomalla jos hänellä vielä olisi sijainen.

Anna Tarina saapui katsomaan millainen Tahvon kierrätyshylly oli. Hän oli Tammiveistäjältä kuullut huhuja millainen kierrätyshylly olisi.

-Katsos Anna Tarina!  Tähän olen koonnut kaikki kierrätettävät materiaalit. Me tontut voimme tuoda tähän kaikkea itselle tarpeetonta, vaikka koristeita, lahjapaperia ,nauhoja, nappeja. Mitä tahansa mitä ei enää itse tarvitse. Tahvo selitti jatkaen.

-Eikä vain tuoda, vaan jokainen voi myös ottaa täältä jotakin, jos löytää käyttöä. Se on ikään kuin tavaran kiertoa ja vieläpä ilmaista. Hän jatkoi.

-Eli minä voisin tuoda tänne vaikka vanhan koristenauhan tai minulle pieneksi jääneen tonttulakin ja voisin vaihtaa sen vaikka erivärisiin askartelupapereihin. Anna Tarina tiedusteli.

-Aivan täsmälleen. Tahvo vastasi iloisesti.

-Ja näetkö nämä laatikot? Olen merkinnyt ne eri materiaaleille ja tähän hyllylle voisi laittaa isompia tavaroita jotta ne olisivat paremmin esillä. Tahvo jatkoi iloisena kertomistaan.

Anna Tarina tutki laatikoita uteliaana.

-Mitä jos ei ole mitään tuotavaa, niin saako silloinkin käydä katsomassa löytyykö itselle jotain? Anna Tarina kysyi.

-Tietenkin. Tärkeintä on, että kaikki mitä tänne tuodaan, on puhdasta ja vielä jotenkin käyttökelpoista. Se on loistava tapa oppia kierrättämisen tärkeyttä. Tahvo vastasi. Anna Tarina nyökkäsi hyväksyvästi.

-Olet keksinyt todella mahtavan jutun Tahvo. Tämä on varmasti jotain mikä leviää vielä kaikkialle. Anna Tarina  iloitsi ystävänsä puolesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti