maanantai 4. joulukuuta 2023

Loman ensimmäinen päivä ( osa 3 )

 Loman ensimmäinen päivä ( osa 3 ) 


Seuraavana aamuna herätessään Tahvo todentotta yritti nukkua pitkään. Hän katsoi kelloa yöllä kolmelta, neljältä, viideltä ja nukahti sitten vielä hetkeksi. Normaalisti hänen kellonsa soittaisi seitsemältä mutta hän heräsi jo kuudelta. Koko yö oli mennyt lomaa murehtiessa. 


-Tänään tarkistan huoneeni laatikot. Katson onko siellä rikkinäisiä koristeita ja joko korjaan ne tai toimitan osat hävitettäväksi. Tahvo päätti. Siihen menisi varmasti useampi päivä ja näin Tahvo saisi lomapäiviä kulumaan tehden jotain hyödyllistä.



-Taitaa tämä loma sittenkin tulla tarpeeseen, saan tehtyä niitä töitä mitä en normaalisti ehdi. Tahvo tuumasi hyväntuulisena ja aloitti huoneensa laatikoiden läpi käymistä. Huone näyttikin vähän sotkuiselta. 

-Työkalut tuonne... Miksiköhän joulunauhat ovat täällä? Hmmm... ne kuuluu tuonne. Tahvo oli tehokas ja asetteli tavaroita oikeille paikoilleen. Aika kului kuin itsestään.



-Seuraava laatikko. Tahvo tuumasi laittaessaan taas yhden laatikon paikoilleen.

-Seuraava laatikko... Seuraava laatikko... Seuraava laatikko... Hän puhui itsekseen huomaten kuitenkin ettei laatikoita ollutkaan enempää.



-Eikö täällä muka ole enempää laatikoita? Tahvo astui askeleen taaksepäin ja katseli huoneensa hyllyjä. Jokainen laatikko oli siistissä järjestyksessä ja lattialla oli muutama jätesäkki joko varastoon tai hävitettäväksi vietäviä.




Tahvo hieroi silmiään josko niissä olisi ollut pölyä ja hän näkisi vielä läpikäytäviä laatikoita, mutta ei, kaikki laatikot näytti olevan siististi järjestyksessä.

-Ei voi olla totta. Sain kaiken tehtyä ja kello on... Voihan vispilä sentään! Kello on vasta kolme iltapäivällä. Tahvo istui nojatuolilleen ja huokaisi syvään

-Toisinaan taidan olla liian tehokas .Mitä minä nyt sitten teen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti