torstai 7. joulukuuta 2023

Kotitontun ohjeet ( osa 5)

 Kotitontun ohjeet ( osa 5 ) 


-Nyt jos sinä sitten pidät huolta joulutalosta niin muistathan seuraavat ohjeet... Tahvo aloitti. Tohelo katsoi Joulupukkia joka oli siirtynyt sivummalle.


-Tohelo, kuunteletko.. Tahvo jatkoi. Tohelo käänsi päänsä Tahvon suuntaan ja kuunteli.

-Kotitontun tehtävät ovat tärkeitä. Sinun pitää muistaa pitää monesta asiasta huolta. Tahvo muistutti. Tohelo nyökkäsi innokkaasti mutta Tahvo jatko ohjeiden antamista yhä yksityiskohtaisemmin.

-Joulukuusien valot on tarkistettava joka ilta. Ne pitää sammuttaa ettei satu vahinkoja. Takkojen puhdistusvälineet löydät siivouskomerosta. Takat pitää olla puhtaana ja tarpeen tullen lisää puita että talo pysyy lämpimänä...



-Eikö saunatonttu... Tohelo aloitti lauseen mutta Tahvo ei kuullut mitään.

-Inventaarion osalta tarkista joka aamu Joulutalon varastohuoneen tilanne. Huoneen seinällä on lista johon voi merkitä tavaroita mitä pitäisi tilata ja sinä voit tehdä tilauksen tarpeen vaatiessa... Jos vaikka Iita, taloustonttu tarvitsee keittiölle jotain... Muista tarkistaa... Osaatkohan sinä nyt nämä? Tahvo mietti huolissaan.

-Uskoisin että hommat hoituu hyvin. Tohelo sanoi päättäväisesti vaikka hänen teki mieli kirjoittaa kaikki paperille ylös. Jotain unohtuisi kuitenkin.

-Sitten pidä silmällä Joulutalon lemmikkejä. Varmista että heille on tarpeeksi ruokaa, vettä ja tarvittaessa viet ulos. Tahvo jatkoi. Rusina koira haukahti kuullessaan puheen eläimistä ja joulupukki havahtui kiireistään.

-Haluatko Rusina ulos? Joulupukki kysyi. Rusina hypähti pedistään  joulupukin luokse joka oli siirtynyt istumaan sohvalle. Rusina oli selvästi vailla rapsutuksia. 



-Pidä huoli että mattojen reunat ei irvistä. Kukaan ei saa kompastua huonosti oleviin mattoihin. Samoin jos matot on märkiä tai likaisia, ne pitää vaihtaa. Ja joulutalon vieraskirja... Voi hyvänen aika, missäköhän se on? Pidäthän huolta... Tahvo jatkoi selostamista.

Tohelo kuunteli Tahvon loputtomalta kuullostavaa listaa ohjeista ja hän mietti tosissaan miten selviäisi kaikesta. Hän kuitenkin muisti että itse Joulupukki oli pyytänyt hänet avuksi ja jos Joulupukkikin uskoi häneen, hän selviäisi kaikesta.

-Tahvo, eiköhän kaikki asiat järjesty. Onhan ne ennenkin järjestyneet. Joulupukki toppuutteli Tahvoa. Tohelo hymyili kiitollisena Joulupukille.

-Viimeisenä muttei vähäisempänä , varmista että joulutalon ulko-ovi on lukittuna joka ilta. Turvallisuus ennen kaikkea. Tahvo lopetti puhumisen.

-Minä pidän huolen Joulutalosta! Jos jotain menee pieleen, minä korjaan sen! Tohelo totesi jämäkästi ja jatkoi.

-Nyt on sinun lomasi, sinun pitää vain nauttia lomastasi!

Tahvo lähti omaan huoneeseensa mietteliäänä.

-Mitäköhän tästä mahtaa tulla ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti