sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Onko minulla todella loma? ( osa 2.)

 Onko minulla todella loma? ( osa 2.) 


-Kyllä teidän on tarkistettava tiedot uudestaan. Ei minulla voi mitenkään alkaa huomenna loma. Tahvo parahti ensimmäisenä päästessään sihteeritontun luokse.



-Tahvo, jos se sinun oloasi parantaa, niin tarkistetaan. Allakka, sihteeritonttu sanoi ja otti ylähyllyltä tonttujen lomakalenterin.



-Kotitonttu ei lomaile näin lähellä joulua. Kerta kaikkiaan, minähän laitan joulutaloon joulua ja pidän huolen että kaikki muu on kunnossa kun muut ahkeroivat joulutöissä... Tahvo puhkui ja puhisi ja kiersi sihteeritontun huonetta ympäriinsä.

-Täällä.. odotas... Allakka käänteli sivuja ja alkoi lukemaan ääneen.

-Tahvo, kotitonttu. Mahdollisuus neljän viikon lomaan mutta tonttu itse pyytää osan loman siirtoa myöhempään ajankohtaan. Kertoo että on niin kiireinen ettei ehdi pitämään kesällä lomaa. Myönnetty lomaa kesälle 2 viikkoa. Kaksi viikkoa lomaa jää vielä pitämättä. 



-En tietenkään ehtinyt pitämään kesällä lomaa. Joulutalo on silloin hiljaisimmillaan ja pitää auttaa suursiivouksissa, tehdä korjauksia eri puolilla taloa että olemme valmiita uuteen tulevaan jouluun... Sehän ei onnistu mitenkään. Tahvo totesi jämäkästi.

-Joten sinulla alkaa nyt huomenna kahden viikon loma. #sääntö 147 : Jokainen tonttu on oikeutettu lepoon ja lomaan, jotta hän voi virkistäytyä ja palata tehtäviinsä iloisin mielin. Allakka totesi rauhallisesti.

-Ei. Tahvo parahti jatkaen.

-Minä anon loman siirtoa.



-Tahvo. Nykyisten ohjeistuksien mukaan tonttujen lomat ovat kiertäviä ja jokainen tonttu ansaitsee lomaa. Lomat ovat kuitenkin pidettävä vuoden loppuun mennessä, säädökset määrittelevät asian niin. #Sääntö 202: Loma tulee suunnitella ja ajoittaa siten että ne kiertävät tasapuolisesti kaikkien tonttujen kesken vuodenajasta riippumatta. Tämän varmistamiseksi tonttujen lomajärjestelmässä on käytössä vuorojärjestys joka takaa, ettei liian moni tonttu ole poissa samaanaikaan jotta Joulutalon toiminnot ja Lelupajan tuotanto eivät häiriinny. Lomakausi on tammikuusta vuoden loppuun asti. Allakka ohjeisti lukien tonttujen lomakalenterin sääntösivuilta.

-Vuoden loppuun mennessä? Enhän minä mitenkään voisi olla edes myöhemmin lomalla. Minähän olisin silloin jouluaattona lomalla? En ole ikinä koskaan edes moisesta kuullut että joku on lomalla jouluaattona. Tahvo sanoi.

-Niin, monella tontulla oli vielä lomia jäljellä niin laitoin sinulle loman ensimmäisenä. Näin ehdit vielä joulutohinaan mukaan. Allakka sanoi.



-Enkö mitenkään voisi siirtää lomaa? Entä jos en pitäisi ollenkaan lomaa? Tahvo ehdotti.

-Ei onnistu. Jokainen meistä tarvitsee joskus lomaa ja sinun kahden viikon loma alkaa huomenna. Allakka totesi ja laittoi kirjan takaisin hyllylle.

-Kahden viikon loma... Voi vispilä sentään! Mitä ihmettä minä oikein teen? Tahvo mietti hämmentyneenä lähtiessä sihteeritontun luota.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti