maanantai 11. joulukuuta 2023

Tohelo vauhdissa ( osa 9 )

 Tohelo vauhdissa ( osa 9 )

Tohelo käveli lahjojen paketointi huoneeseen. Hän oli hakemassa joulupukille nauhoja. Hän katseli ympärilleen etsien sopivaa nauhaa ja hänen katseensa osui Rusettitontun pöydän ääreen. 

-Hmmm, tuossahan onkin ihan uusia lahjapapereita. Hän näki läpinäkyvää pakkausmateriaalia. 


-Mikä loistava idea! Minä autan nopeasti paketointitonttuja ja pakkaan lahjat tähän paperiin. Kaikki näkevät heti mitä saavat lahjaksi. Sehän säästää niin paljon aikaa arvailulta ja jännitykseltä. Joulu ei olisi sitten niin jännittävä lapsille. 

Tohelo ryhtyi sen enempää asiaa miettimättä paketoimaan lahjoja. Hän levitti lahjapaperit pakkauspöydälle ja alkoi paketoida lahjoja. 


Hän vihelteli tyytyväisenä käärien leluja joiden sisältö oli täysin nähtävissä. 
-Tämä oli varmasti paras idea jonka olen keksinyt. Hän jutteli itsekseen. -Kuka tarvitsee yllätyksiä kun voi nähdä kaiken heti? 
-Tohelo, mitä sinä olet tekemässä? Lahjakas, paketointitonttu kysyi. 
-Minä pakkaan lahjoja. Tohelo vastasi. 
-Se on varmasti kivaa puuhaa, mutta tuotas noin Tohelo... Lahjamariia, rusettitonttu aloitti. Hän tiesi että hänellä olisi edessä kaiken sotkun siivoaminen. 



-Sinulla on kyllä hyvä ajatus lahjoissa mutta oletkos ajatellut lapsia? Lahjakas kysyi.
-Tietenkin, tämähän helpottaa heidän jännitystään. Tohelo vastasi. 
-Oletkos ajatellut ihan loppuun asti? Osa joulun taikaa on yllätys mitä sieltä joululahjasta paljastuu. Jos he näkevät lahjan läpi jo ennen aattoa, niin se kyllä vie jouluiloa. Lahjamariia selitti. 
Tohelo pysähtyi hetkeksi miettimään ja hänen ilmeensä muuttui. 
-Voi ei, enpäs tullut yhtään ajatelleeksi asiaa. Olette varmasti oikeassa että tämä ei taida olla hyvä idea. Tohelo tajusi. 
-Ei hätää Tohelo! Sinun ideasi on ihan hyvä mutta se ei ehkä ole hyvä lasten kannalta. Ehkä voisimme keksiä tuolle läpinäkyvälle lahjapaperille jotain muuta käyttöä. Lahjakas ehdotti. 
-Mitä muka? Tohelo näytti aivan surkealta. 
-Mehän voisimme lahjoittaa tämän lahjapaperin vaikka puutarhatontuille. He voisivat käyttää sitä kukka-asetelmissa. Paperi voisi olla suojana tai koristeena ja ajattele kuinka kauniilta kukka näyttää sen läpi. Sehän oikeassa valossa jopa kimmeltää sieltä läpi. Lahjamariia ehdotti. Tahvo innostui ideasta. 
-Sehän on nerokasta. Se voisi todella tuoda kukkaset paremmin esille. Tahvo innostui. 
-Minä voin viedä lahjapaperit puutarhatontuille. Lahjakas ehdotti. 
-Sinä  ja minä voisimme siivota täällä ja paketoida lahjat uudestaan. Lahjamariia sanoi.
-Voi hyvänen aika, minunhan piti viedä joulupukille nauhaa. Siksi minä olen täällä. Tohelo tajusi että hän teki jotain ihan muuta mitä hänen piti. 
-Mene auttamaan joulupukkia, minä siivoan täällä kaiken kuntoon. Lahjamaariia sanoi. 
-Kiitos teille, kiiruhdan heti joulupukin luokse. Tohelo sanoi ja lähti nauhan kanssa joulupukin luokse. 
-Voi Tohelo. Hänelle kyllä aina sattuu hauskoja kommelluksia. Lahjakas ja Lahjamariia hymyilivät. Tohelo kyllä sai aikaan joulutalossa hauskoja hetkiä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti