torstai 10. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 10.12.

 Wilhelmi, joulutalon vinttitonttu seisoi vinttiaulassa mietteissään.


-Kuka ihme tänne on tuonut tuollaisen eriskummallisen laatikon? Sinäkään Tiuku et varmasti osaa kertoa? Wilhelmi vilkaisi kissaansa. Tiuku vain huilaili omassa pedissään. 


Wilhelmi meni katsomaan tarkemmin pakettia. Vintille oli kumpikin lähetys menossa mutta mitä ihmettä?

 -Joulumuorin keinutuoli matto menossa vintille? Ei nyt sentään. Ja jo ensimmäisenä vuotena tontun saapuessa Sylviatunturille, tontulle opetetaan kuinka paketoidaan lahja. Kuka tonttu ei osaa paketoida joulutalossa pakettia? Wilhelmi ihmetteli kovin kummastuneena. 


Wilhelmi päätti avata paketin ja paketoida sen paremmin. Tälläinenhän keräisi vintillä muuten kaikki pölyt. Paketista löytyi peittoja ja upea hopea peili. Wilhelmi ei muistanut nähneensä peiliä aiemmin missään.



Tiuku kissakin oli saapunut seuraamaan mitä paketti sisälsi. Wilhelmi levitti ensimmäisen peiton. 


-Peite tai matto, kumpikin varmasti käy. Tämä voisi olla hyvä nukkumatilaan. Hän mietti. Toinen tilkkutäkki peitto olikin sitten huikean värinen. 

Tiuku pelkäsi hautautuvansa peitteiden alle ja hyppäsi värikkään peitteen päälle. -Tulehan siitä Tiuku. Ei näin upeaa peittoa kannata nyt kissan karvoihin sotkea. Wilhelmi koetti hätistää kissaa takaisin lattialle. 

Wilhelmi pakkasi kaikki muut uudestaan paremmin laatikkoon paitsi Joulumuorin keinutuolin maton. Sen hän kyllä veisi takaisin Joulumuorille. 


Tiuku kömpi takaisin omaan petiinsä Wilhelmin lähtiessä alakertaan. Mutta huomasiko Tiuku että Vintin aulassa taisi vilahtaa uusia Joulutalon asukkaita? 


Tässä vielä kuvaa vintin aulasta jossa Wilhelmi ja Tiuku kissa majailevat =) Wilhelmi myös pitää huolta vintistä ja siellä olevista tavaroista. Siellä hän myös aika usein pelaa shakkia joku seuranaan. 


Tässä vielä päivän kalenteri saatavien kuva:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti