tiistai 15. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 15.12

Ompelimon aulassa kuului iloinen rallattelu. Villa Ommel odotti innoissaan että  Nuttu Untuva saapuisi. Hänellä olisi ihana yllätys ystävälleen.


-Kerrankin, täydellinen lahja. Villa Ommel totesi. Samassa Nuttu Untuva saapuikin aulaan.
-Mitäs sinä jo täällä olet? Nuttu Untuva kysyi. Yleensä Villa Ommel nukkui aamuisin pitkään kun teki töitä ompelimossa yömyöhään. 


-Minulla on sinulle lahja. Ole hyvä. Villa Ommel ojensi paketin. Nuttu Untuva avasi paketin innoissaan. 
-Eikä, voi miten upea. Nuttu Untuva meinasi pyörtyä ihastuksesta. Upeaakin upeampi rukinlapa. 


-Joulupukki vähän auttoi minua. Villa Ommel sanoi.
-Tämä on kyllä täydellinen kokoelmiini. Nuttu Untuva pyöritti rukinlapaa kädessään. Näitä rukinlapoja käytettiin erityisesti pellavan kehräämiseen. Rukki ostettiin mutta rukinlavat tehtiin usein kihlajaislahjaksi ja niissä oli kaiverrettuna jos jonkinmoisia rakkaudenosoituksia ja vuosilukuja. Nuttu Untuva oli jo kerännyt useampia ompelimon aulaan koristamaan elettyä elämää. Jokainen rukinlapa kun oli ainutlaatuinen.


-Minä kiinnitän tämän vielä tänään paikoilleen. Kiitos vielä aivan valtavasti. Nyt minä en tiedä mitä minä hankin sinulle joululahjaksi. Nuttu Untuva mietti. 
-Kyllä sinä jotain keksit, eikä mitään ole pakko hankkia edes. Villa Ommel sanoi.



-Niin, joulussa on monta muutakin tärkeää asiaa. Nuttu Untuva sanoi.
-Kyllä. Nyt lähdetään töihin. Josko tänäänkin saataisiin taas monta pehmeää pakettia valmiiksi. Villa Ommel totesi ja kaksikko lähti töihin. 

Tämän päivän kalenteri saamiset:



Edit. Tämä roombox oli tyhjä huone ennen tätä aamua. Kun avasin joulukalenteriluukut niin tästä rukinlavasta lähti tarina ja rakentui ompelimon aula rekvisiitan kera. En juurikaan etukäteen mieti mitä teen vaan todellakin improvisoin. Toisinaan tarina tulee vain yhdestä esineestä tai useammasta mutta kalenteri saatavia näkyy myös muissa joulukalenterin päivissä. Kuten tässäkin tarinassa näkyy että matto ja tuoli on saatu aiemmin ja ne löysivät täältä paikkansa. =) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti