keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2.12.

Kaneliina, Leipuritonttu sen ensimmäisenä huomasi. Joulutalossa ei ole juurikaan astioita. Niinpä Joulutalosta lähti lähettitonttu Raika Jalmari kiireen vilkkaan pistämään sähkettä NukkekotiSuvelalle että voisiko tämä tehdä jouluista astiakalenteria tuomaan tontuille astioita?  Sanna vastasi tonttujen pyyntöön ja ihana astiakalenteri lähti kohti Sylviatunturia. Ja kuinka iloiseksi siitä Kaneliina tulikaan, hän vihdoin saisi ihania astioita keittiöön ja ympäri joulutaloa. 


Niinpä Kaneliina päätyi avaamaan tämän päivän kalenteriluukut. Hän ihasteli aivan ensimmäisenä upeaa kattokynttelikköä. Tämä löytäisi joulutalosta vielä upean paikan. Ja aivan uutuutta hehkuvat leikkuulaudat.

-Miten ihanaa. Kaneliina huokaisi. Kyllä nyt kelpaisi kokkailla Joulutalon tuvassa. 


-Mutta voihan sentään, Kaneliina huokaisi. Taas on Soppatontulla ollut kiire. Papu Kujeilija oli sellainen soppatonttu ettei toista ollut. Papu Kujeilija oli vienyt aamiaiseksi tonttujoukolle ruokasaliin riisipuuroa ja yksi annos oli jätetty tuvan jakkaralle. 



-Minähän syön tämän tästä jäähtymästä. Kaneliina tuumasi ja tarttui puurolautaseen. Kanelia ja Sokeria oli jätetty puurolautasen viereen. 

-Kylläpäs Papu Kujeilija ajatteli ihanasti. Kaneliina ilostui ja tipautti vielä ripauksen sokeria lisää puuron päälle. Jouluastiat hän nostaisi upouudelle tuvan hyllylle kun se tulisi vielä maalaamosta tupaan. Kyllä sitä jokaiseen jouluun kuuluu riisipuuroa sokerilla ja kanelilla. Eikös?

1 kommentti: