perjantai 11. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 11.12

 Opastonttu Hertta Näyttäjä ei ollut mielissään. Hänen olisi pitänyt tehdä omia töitä mutta hänet olikin määrätty lelupajalle It Tiede tontun apuun. It Tiede oli suunnittelemassa lelupajalle uutta tekniikkakeskusta joten varasto piti saada tyhjäksi mitä pikimmiten. Eilenkin Hertta Näyttäjä oli kuljettanut It Tieteen pakkaamia laatikoita vintille säilöttäväksi. 


Nyt oli lautasia, pöytäkuusi, sammutuspeitto ja kupariputkea. Mihin hän nämä kaikki kuljettaisi? Hertta Näyttäjä pähkäili. Hän tarttui tupaan meneviin tavaroihin ja lähti niitä viemään tupaan. 

Heti kun Hertta Näyttäjä katosi näkyvistä vilahti pienenpieni leijona varastolle. Huolimatta pääsy kielletty! kylteistä hän sujahti varaston ovesta sisälle. 


Kukaan ei näkisi, eikä kuulisi vaikka Punatupsu Huoleton yhtäkkiä käväisisi hakemassa tavaransa sieltä pois. It Tiede vielä laittaisi tavarat hukkaan. Punatupsu Huoleton mietti. Hän sai laatikot käytävälle ja vihelsi isoveljensä Lelupajan puolelta auttamaan. 


-Mitäs nämä laatikot ovat? Sisu Ponteva kysyi. Hän oli lelupajalla tekijätonttu ja huolehti kaiken maailman pehmolelu lahjatoiveista. 
-Ne ovat minun! Punatupsu Huoleton totesi tomerasti. 
-On varmasti, mutta mitä ne ovat? Tarmo Napakka kysyi. Hän oli lelupajan valmistajatonttu.
-Ne ovat joulupalloja. Minä rakastan joulupalloja! Punatupsu Huoleton vastasi innoissaan. -Katsokaan nyt vaikka kuinka ihania. Punatupsu sanoi jatkaen ja avasi yhden laatikon kannen. 


-Mistä sinä näitä olet hankkinut? Sisu Ponteva kysyi.
-Tästä luettelosta niitä tilaan. Raika Jalmari sitten tuo niitä minulle kun teen tilauksen. Punatupsu Huoleton vastasi. 
-Näitähän on vaikka ja kuinka. Tarmo Napakka totesi.
-Siksi minä tarvitsenkin teitä. Nämä laatikot pitää kantaa pikkuisten nukkumatilaan. Ne on kaikki minun palloja. Punatupsu Huoleton selitti. 
-Selvä, autahan veliseni. Kannetaan nämä kaikki laatikot. Sisu Ponteva sanoi. 


-Ja veljet, pistetäänkö vähän vauhtia? Hertta Näyttäjä tuskin viipyy enää kauaa matkallaan, niin hän ei näkisi tätä. Punatupsu Huoleton sanoi ja niin kolmikko lähti viemään joulupalloja parempaan säilytykseen. 

Joulutalossa on harvemmin tonttu sisaruksia. Muutamia on vuosisatojen aikana ollut joten leijona kolmikko on sen sijaan ihan erityisharvinainen. Punanuttu Huoleton on lelupajalla avustajatonttu, Sisu Ponteva on tekijätonttu ja Tarmo Napakka on  valmistajatonttu. 


Tässä vielä paremmin tämän päivän joulukalenteri saatavista kuva:


EDIT- Kirjoittajan terveiset: 

Leijonasetti on tämän joulun 2020 Japanin uutuus joulusetti. Tässä siitä paremmin kuvia. Settiä löytyy myytävänä esim. ebay.com sivun kautta ja setti maksaa tällä hetkellä halvimmillaan noin 40e posteineen.  Toinen isommista leijonista on ilmestynyt aiemmin ja on pianon soittaja setistä. Hänet tunnistaa pianon soittaja käsistä- sormet saa ikäänkuin soittamaan pianoa. Lisäksi uutuus setissä isomman leijonan asu on erilainen, mutta koska Sylviatunturilla leijonat ovat sisaruksia halusin veljille samanlaiset asut. Saattaapi olla että vielä vyön musta nauha muuttuu vihreäksi niin sisarukset tunnistaa paremmin. Setissä olleen leijonan asu menee toiselle Sylviatunturin tontulle. Tämä leijonajoulu setti ilmestyy brittteihin myyntiin vuoden viiveellä ja silloin kenties myös saapuu Suomeen myytäväksi. 







1 kommentti: