perjantai 18. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 18.12 Tervetuloa Lelupajalle!

Tervetuloa Joulutalon lelupajaan. Täällä pääset tutustumaan moneen uuteen tonttuun =) 

Lelupajan aulassa työskentelee lelutiimi. He suunnittelevat uusia leluja, testaavat ja arvioivat kestävätkö ne lasten leikeissä. 



Lelutiimiläiset tunnistaa vihreistä nauhavöistä tonttuasuissa ja he ovat suurinta keksijäjoukkoa koko joulutalossa. 


-Riittääkö tämä palaveri tällä kertaa? Mörttinen kysyi pöydän päässä.
-Riittää. Aletaan sitten töihin. Urho Mainio vastasi. Hän oli suunnitellut tälle vuodelle rakennuspalikoihin uusia värejä ja hän halusi käydä niitä näyttämässä yläkerrassa. Urho Mainio oli testaajatonttu ja hän sai usein testailla lelujen kestävyyden ja lujuuden. Kukaan ei halunnut lelua joka hajoaisi heti käsissä. 


Usva Innokas, kehittelytonttu piirsi pöydän ääressä luonnoksia ja suunnitteli paperille ensimmäisiä prototyyppejä uusista leluista. Hänestä oli hienoa suunnitella uusia nukkeja, uusia parempia autoja tai uusia taloja. Nytkin oli testaukseen saapunut koottava nukkekotitalo jonka voisi lapsi itse maalata vanhemmat apuna. 


Lauha Ketterällä, tuotantotontulla taas oli kiire. Joulutalossa tontut liikkuivat potkulaudoilla ja Lelupajalla oli käytössä punaiset potkulaudat. Niillä pääsi pitkiä käytäviä todella nopeasti. Tänään hän olisi tarkistamassa oliko leluja tarpeeksi tuotannossa. 


Talvikki oli lelutiimin pienin tonttu. Hän oli arviointitonttu ja antoi arviot kaikista leluista. Yhdessä viikottaisissa kokouksissa lelutiimi päätti arvioiden perusteella mikä lelu lähtisi tuotantoon, mikä uudelleen suunnitteluun ja mikä lelu hylättäisiin vallan käytöstä. Tänään Talvikki arvioi palapeliä erilaisilla materiaaleilla mikä kestäisi kulutuksen, 



Mörttinen sen sijaan haaveili menevänsä sohvalle nukkumaan. Hän oli lelutiimin vanhin tonttu, tarkastajatonttu. Hän teki leluille lopputarkastuksen ja välillä väsymys iski kesken töiden. Olihan hän sentään jo senioritonttu. 


Pajapäällikkö ei näköjään ollutkaan omassa toimistossaan. Mörttinen huomasi. 
-Palaan 10 minuutin päästä. Mörttinen totesi. Mihin lie pajapäällikkö lähtenyt. Pajapäällikkö piti huolen että lelupajassa oli kaikki kunnossa. Tästä se päivä Lelupajalla alkaisi. 

Tästä eteenpäin pääset tutustumaan lelupajalle. Joulukalenteri kuvat ovat tarinoiden lopuksi ja vaikka nyt seikkaillaan lelupajalla, niin kalenteri saatavat löytävät kyllä oman paikkansa joulutalosta. Jouluaatto on ihan pian ja varmasti kaikkia kiinnostaa tutustua lelupajalle =) 

Tässä vielä kuvaa lelupajan aulasta: 


Tässä päivän kalenteri saamiset: 



1 kommentti: