keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 9.12.

 Tuulispää ihasteli reittihuoneeseen tuotua kaukoputkea. Tämä varmasti auttaisi suunnittelemaan joulupukin lahjojen viennin paremmin kun voisi tutkailla taivaan kautta välimatkoja. Hän oli vauhtitonttu ja Taito Arkihuolen apuri. Taito Arkihuoli oli suunnitellut, laskenut, mittaillut ja kartoittanut Joulupukin rekimatkan useamman sata vuotta. 


Taito Arkihuoli oli reittitonttuna myös aikamoinen murehtija luonteeltaan. Joulupukki oli suuressa viisaudessaan ajatellut että Vauhtitonttu toisi Taito Arkihuolen toimiin nopeutta, rohkeutta ja itsevarmuutta. Tuulispäätä kun ei mikään jännittänyt. He olivatkin olleet vuosi sitten aikamoinen työpari. Joulupukki oli saanut kierrettyä reellä ennätys nopeasti lahjojen jaon ja saanut näin ollen enemmän aikaa lapsille. 

-Tulehan Tuulispää, katsotaanko nyt saadaan laskettua matkaa yhtään nopeammaksi. Taito Arkihuoli sanoi ja avasi taas karttoja. 


Tuulispää huokasi. Tämä tiesi taas monta päivää laskemista, ynnäämistä ja pohdintaa. 
-Mistäs tänä vuonna aloitetaan? Tuulispää kysyi.
-Tuosta minä ajattelin että voisi Joulupukki lähteä. Taito Arkihuoli osoitti vanhaa karttaa. Tuulispää ei oikein kunnolla hahmottanut mitä maanosaa Taito Arkihuoli tarkoitti.
-Odotas, näytä tästä karttapallosta niin pysyn mukanasi. Tuulispää sanoi ja haki karttapalon esille. 


-Tarkoitatko että aloitamme Euroopasta tänä vuonna? Tuulispää kysyi pysäyttäen pyörivän kartan Euroopan kohtaan.
-Odotas,,, Hmmm... Minäpä vaihdan karttaa. Jospa aloitamme tänä vuonna kuitenkin Australiasta. Taito Arkihuoli avasti toisen kartan ja alkoi laskea etäisyyksiä. Siinä kuluikin sitten useampi tunti laskiessa etäisyyksiä ja vihdoin Taito Arkihuoli antoi luvan lopettaa työt. Tuulispää innostui. Nyt hän saisi viedä oman joululahjansa Tahmatassulle keittiöön. Tahmatassu oli hänen paras ystävänsä ja ihastuisi näihin lahjoihin. Tuulispää kaivoi lahjat esille. Hän vilkaisi vielä Taito Arkihuolta. Taito Arkihuoli oli tutkimassa uutta kaukoputkea. 
-Tällähän minä sen tarkistan... Etäisyys kilometreinä mantereelta mantereelle. Vai olisiko parempi jos laskisin viiden poron sijaan rekeä vetämään vain kolme poroa. Riittäisiköhän se matkalle? Taito Arkihuoli suunnitteli yhäkin matkaa. Sellainen Taito Arkihuoli oli, aina suunnittelemassa. 
-Kapustat kainaloon ja menoksi. Tuulispää tuumasi ja päätti lähteä keittiöön. 


Huomenna näitä taas laskettaisiin sillä reittisuunnitelmat piti olla täysin valmiina 21.12 Tuomaan päivänä. Silloin olisi enää vain eturintaman tonttujoukot hoitamassa joulutyöt loppuun. Muilla tontuilla alkaisi jo jouluvapaat. 

Tässä vielä tämän päivän kuva joulukalenteri saamisista: 





1 kommentti:

  1. Oho, reitin suunnitteluunkin on oma huone :o Upea kaukoputki ja karttojakin!

    VastaaPoista