lauantai 5. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 5.12.

 Talleilla riitti joka päivä puuhaa. Riihitonttu Aapeli Heinäväinen oli siivoamassa tallia. 


-Huhuu toveri, täältä tullaan. Tallitonttu Tuisku huusi tallin ovelta. 

-Mitä nyt? Onko jotain tapahtunut? Juro ja vaatimaton Aapeli Heinäväinen kysyi. Hän ei turhia puhellut, teki työnsä ja nautti vaatimattomasta elämästään.

-Minulla on sinulle yllätys. Tuisku tuumasi laukku kainalossa. Hän oli saanut tänään avata joulukalenterin luukut ja oli jo aamutuimaan tuonut talleille punaisen sangon. 


-Eikös tuo sanko jo aja yllätystä? Aapeli kysyi ja huomasi sangon kaatuneen. 

-Ei ole. Täällä laukussa on vielä parempi yllätys. Silmät kiinni hetkeksi. Tuisku sanoi ja Aapeli Heinäväinen sulki silmänsä.

-Nyt saa avata. Tuisku pyysi ja Aapeli Heinäväinen avasi silmänsä. Tuiskun käsissä komeili hieno joulukalenteri. 


-Onhan se hieno. Aapeli Heinäväinen totesi.

-Se on sinulle. Se on suklaa joulukalenteri tänne talleille. Tuisku ojensi kalenteria Aapeli Heinäväiselle. 

-Mitäs sinä nyt? Aapeli tuumasi.

-Tämä on sinulle tänne joululahjaksi. Minä avasin tänään joulukalenterit ja sain tuon upean sangon ja kassin. Astiat vein Kaneliinalle ja tupakello vielä odottaa paikkaansa. Lisäksi hankin itse tämän kalenterin tänne sinua piristämään. Tuisku selitti.

-No, kiitos. Vaikka ei sinun olisi tarvinnut. Eikä nyt tuhala rahojasi. Aapeli Heinäväinen tuumasi.

-Ole hyvä. Voit viedä sen tallin pahnoille ja pitää siellä. Se on sinulle. Tuisku totesi. Kaikki tontut tiesivät että Aapeli Heinäväinen nukkui siellä joten kalenteri saisi olla rauhassa muilta. Joulutalossa oli monta innokasta tonttua availemassa joulukalentereita joten sieltä tuskin saisi suuhunsa palaakaan suklaata. 

-Kiitos. Aapeli Heinäväinen totesi ja mietti että taitaisi suklaa kalenteri jäädä syömättä. Kuitenkin illan hämärtyessä ja silmien lupsahdellessa kiinni, tallin pahnoilla näkyi lyhdyn valossa avattu joulukalenteri. Viisi ensimmäistä luukkua oli avattu. Taisi kuitenkin tallitontun joulukalenteri olla mieluinen Aapeli Heinäväiselle.  Hyvää yötä kaikille!


Tässä vielä erikseen 5.12. joulukalentereista saadut ihanuudet: 


Ja tässä vielä kuvaa heppatallista. Tänä vuonna talli sai muutamia joulukoristeita ja muutama seinä osa tuli maalattua ruskeaksi. 

P.S. Nämä joulukalenterin tarinat tulee tehtyä täysin improvisoiden. Sitä mukaan kun avaan joulukalenteri luukut, niin yritän keksiä tavaroista sopivat tarinat ja samalla esitellä joulutalon väkeä. Voisi sanoa että mukava twisti jokaiseen päivään kun en etukäteen tiedä mistä olen kirjoittamassa =) =) =)    -Heidi- 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti