torstai 3. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 3.12.

 Pikkuiset tontut olivat tohkeissaan ruokasalissa. Taika Palsami availi omaa joulukalenteriaan innoissaan. Tänään olisi kolmas päivä joulukuuta ja jälleen saisi ihanan suklaan kalenterista. Nopein sormin luukku aukesi eikä kukaan huomannut että hän oli syönyt suklaan ennen aamupuuroa. 


Veli Vauhdikas kokosi palapeliä. Se oli muutamaa palasta vaille valmis. 

-Puurosi jäähtyy.  Lelumestari hänen viereltään huomautti. 

-Joo, tämä on ihan kohta valmis. Veli Vauhdikas sanoi. 


Palapeli näytti valmiina upealta. Veli Vauhdikkaan mielestä lelupajan väki voisi suunnitella palapeleja enemmänkin lapsille. 


-Varokaa, täältä tulee kuumaa puuroa. Soppatonttu Papu Kuijeilija saapui kuuman riisipuuro kattilan kanssa. Lelupajan tontut odottivat jo innoissaan aamupuuroa että pääsisivät lähtemään töihin. 


-Kiitos Papu Kujeilija. Ovatko kaikki tontut jo käyneet syömässä?  Sampo Tarkka kyseli.

-Ei, vasta puolet väestä ovat käyneet. Papu Kujeilija vastasi ja istuutui pöydän ääreen kanssa syömään. 


Aamu oli Sylviatunturilla vielä hämärä vaikka joulukuusessa paloi kauniina valot. Hiljainen puheen sorina täytti ruokasalin ja tontut vaihtoivat kuulumisia keskenään.


Kirjo Lohekas mietti mihin pikkuinen Rannankari tonttu oli jäänyt. He olivat tänään lähdössä pilkkimään jotta saataisiin kalaa. Kenties soppatonttu voisi muutamasta kalasta tehdä ison kattilallisen kalasoppaa. Pöydällä komeileva kynttilä oli puhallettu sammuksiin. Varmaan kun kuusen valot oli sytytettynä. Kirjo Lohekas tuumasi ja tarttui lusikkaan. Ruokasalin hyllyllä oli aamiaisastiasto odottamassa, sen oli Papu Kujeilija tuonut jo aamulla aikaisin ruokasaliin. Kaneliina oli kertonut sen olevan saapunut astialähetys. Papu Kujeilijastakin oli hienoa että vihdoin keittiössä hääräävä tonttujoukko saisi joulutaloon jouluisia astioita. 


( Tänään joulukalentereista paljastui upea palapeli, piirroksen tehnyt Marikki Malmström. Minijoulukalenteri, aamiais¨setti sekä ihana rustiikkinen kynttiläasetelma. Joulupuurot ja puurolautaset on taituroinut Jatta nukkekotikokeista. Ruokasalin kalusteet on taituroinut Tuija Salmisen isä, Tuijan verkkokaupasta löytyy kaikkea tarviketta ja kalusteita nukkekoti koossa. Tuijan minipuoti. Tuijan kalusteita löytyy joulutalon useammissa huoneista. Tehty mittatilaus työnä. )  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti