lauantai 12. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 12.12.

 -Ja jos ei ole varma ainesosista, niin resepti kirjoista voi tarkistaa ohjeita. Ja aina voi kysyä. Oiva Hetki, Sylviatunturin kokkimestari tonttu opasti oppi-ikäistä tonttua tuvan keittiöllä. Keittolainen kuunteli tarkkaavaisena.

-Esimerkiksi Sokerilla on tänään leiponut lintukakkuja. Hän on kakkutontumme ja on koristellut kakut upeaksi. Uskon että hänkin voi sinulle opettaa taitojaan. Oiva Hetki jatkoi.


-Voinko minä maustajatonttuna tehdä sekä makeisia ja suolaisia herkkuja? Keittolainen kysyi.

-Tietenkin. Oiva Hetki tuumasi. Keittolainen katseli kakkuja jotka olivat menossa päiväkahville ja mietti mikä työ kaikkien yksityiskohtien luomisessa oli ollut.


-Nyt on tämän päivän oppitunti pidetty ja sinä voit mennä koristelemaan joulukuusen loppuun. Kuulin että sait tänään joulukalenterin luukusta joulukoristeita? Oiva Hetki kysyi. Aamulla keittiöön oli jo tuotu uusi makrame koriste seinälle ja se oli asetettu pirttipöydän yläpuolelle.


-Kyllä, sain sydämiä ja ne sopii tänne keittiön kuuseen todella hyvin. Keittolainen vastasi ja haki innostuneena koristeet. 


Hän asetti sinisiä ja valkoisia sydämiä kuuseen. Keittiössä oli sinisävyinen joulukuusi. 


-Katso Oiva Hetki kuinka upea kuusi meillä! Keittolainen sai kaikki valmiiksi. 
-On kyllä upea kuusi, täydellinen. Oiva Hetki totesi ja kaksikko ihasteli upeaa valaistua kuusta. 




Joko sinulla on joulukuusi koristeltuna? 

Tässä vielä erikseen kuva tämän päivän kalenteri saamisista: 

Joulun ihanat lintukakut on tehnyt nukkekotikokit Jatta & Luna- Luna on maalannut kakkujen kuvat. Joulukuusen on taituroinut Pia Niskanen. Hänen tekemiään joulukuusia löytyy joulutalosta useampia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti