perjantai 4. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 4.12

 Naada Juuppanen, Joulutalon ikuisuustonttu päätti kipaista hakemassa teetä huoneeseensa ennen kuin hän aloittaisi joulukorttien kirjoittamisen. Tänä vuonna hän oli kerrankin päättänyt saada ajoissa joulukortit eteenpäin. 


Naada asui pohjoispäädyn aulan yläkerrassa, pienessä ulakkohuoneessa. Viime vuonna hänellä oli ollut joulumieli kadoksissa, mutta tänä vuonna asiat olivat toisin. Joulukoristeet olivat tuoneet huoneeseen jouluiloa jo monta viikkoa. 


-Pistänpäs jouluradion vielä päälle. Varmasti siellä soi joululaulut. Naada tuumasi ja niin huoneen täytti joulumusiikki. Hän kipaisi nopeasti hakemaan tuvasta itselleen teetä. 

-Olipas hyvä että Kaneliina antoi uuden pannunalusen tänne ylös. Saan tähän kuumat juotavani. Naada totesi höyryävän kuuma teemuki kädessään. 


Naada laski teensä pannunalusen päälle ja istuutui kirjoitus pöydän ääreen. -Hmmm.. Kenelles kaikille sitä oikein kortti pitikään laittaa? Hän mietti ja alkoi kirjoittaa "Hyvää Joulua!" toivotuksia kortteihin. Mikä olisikaan ihanampaa kuin saada joulukortti ystäviltä? 


Hetkeä myöhemmin ovelta kuului koputus ja Kaneliina, leipuritonttu saapui ullakolle. 

-Johan tänne on tulemista noissa sinun köysitikkaissa. Kaneliina puuskutti tuliainen kädessään. 

-Mitäs sinä nyt niin tänne porhalsit kiireesti? Juurihan me näimme. Naada kyseli.

-Minä sain joulukalenterista tälläisen kattokynttelikön. Samantien kun olit hakenut teetä niin tajusin että tännehän tämä ullakolle kuuluu. Sinä saat vähän enemmän valoa lukemiseen ja kaikkien tärkeiden asioiden hoitamiseen. Kaneliina ojensi kattokynttelikköä Naadalle. 


-Voi kiitos Kaneliina. Sehän on upea. Naada ihasteli. Hän päätti asentaa kynttelikön samantien paikoilleen kattoon roikkumaan. Se sopisi kyllä tänne ullakolle täydellisesti. Tämä oli täydellinen lahja Kaneliinalta. 

Tämän päivän 4.12. joulukalenteri ihanuudet vielä kuvana:


Lisäksi Naada Juuppasen ullakkohuone on kalustettuna. Tässä muutama lisäkuva huoneesta:



Naadasta vielä kuulemme tulevina jouluina sillä hän tietää Joulupukin lisäksi kenties ainoana tonttuna missä Joulutalossa sijaitsee joulupukin ja tonttujen salaiset asiakirjat. Niistä kenties näemme vilauksen joku joulu ;) 

1 kommentti:

  1. Somaa on ullakollakin. Pidän kovasti tuosta harmaan sävystä jota olet käyttänyt huonekaluissa - se sopii hyvin joulun punaiseen.

    VastaaPoista