tiistai 8. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 8.12

 Sampo Tarkka oli aamun joulukalenterista saanut harmaan joulusukan. Se sopi hänen työpisteelleen täydellisesti ja Sampo Tarkka päätti kiinnittää sukan kirjahyllyyn. Lelupajan leluvarastossa ei tulisijaa ollut minkä reunalle sen olisi voinut kiinnittää, niin kirjahyllyn reuna sopi sukalle vallan mainiosti. Sampo Tarkka toivoi saavansa siihen itsekin joululahjan. 


Lelupajan varastopäällikkönä Sampo Tarkka piti tarkkaa kirjanpitoa. Hänen tehtävänään oli tarkistaa että kaikkia leluja oli riittävästi ja ohjata lelut sitten säkeissä nimilappuineen paketointi pisteelle. Tänään oli valmistunut yhtä sun toista lelua. Sampo päätti tarttua taas lehtiöön ja aloittaa työt. 


-Mihin minä sen punakynän hukkasin? Sampo Tarkka mietti ja huomasi lattialla mustan kynän. Hän kumartui sitä nostamaan mutta hänen katseensa osuikin johonkin aivan muuhun.

-Lettupannu. Hän huudahti. 

-Mitä ihmettä täällä tekee lettupannu? Pikkuiset tontut, nyt riittää. Hän jatkoi ja laski kirjaus lehtiön lattialle. Tämä oli taas niiden pienten tonttujen keppostelua. 


-Tämä lettupannu kuuluu tupakeittiöön tai taukotilaan. Sampo Tarkka huomasi harmistuvansa. Saisi taas keskeyttää työt ja kipaista taukotilaan, jossa Martta Tarkanvartija ihan varmasti kirjaisi hänelle ylimääräisen tauon. Niinpä hän päätti lähteä viemään lettupannua oikealle paikalle. Sieltä palattuaan hän toi mukaan toisen joulukalenteri lahjan, uuden kellon. Se sopisi paremmin lettupannun tilalle leluvarastoon. 


-Nyt sitä voisi jatkaa töitä. Sampo Tarkka sanoi ja tarttui kynäänsä. Kuljetustiimin väki olisi taas pian tulossa hakemaan paketoitavaksi uutta lelukuormaa ja hän oli vasta aloittamassa töitä. Tämä huone olisi joulun jälkeen aivan typötyhjä kun joulupukki lähtisi reellä viemään kaikille lapsille lahjoja. Se oli Sampo Tarkalle tärkein asia, että jokainen lapsi saisi ainakin yhden lahjan joulupukilta. 


Tässä vielä lelupajan leluvarastosta lisäkuvia. Täällä siis hääräilee Sampo Tarkka tonttu. =) Tämä on lelupajan ensimmäinen huone esiteltynä, sielläkin häärää aikamoinen tonttujoukko. 




Ja tässä vielä päivän kalenteri saamiset erikseen kuvana; 


Kiitos ihanille joulukalentereiden tekijöille. Jokainen tavara on tuonut suurta iloa <3 KIITOS! 


2 kommenttia: