maanantai 7. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 7.12.

 Iita harjasi lattialta irtoroskia. Joku tontuista oli taas käynyt kellarissa hakemassa syötävää. Muutama hedelmä viipale purkki oli aukaistu ja oliivitkin olivat saaneet kyytiä. 

-Voi sentään. Onkohan meillä täällä talossa hiiriä? Iita huokasi.


Iita oli joulutalon taloustonttu. Hän yleensä hoiti ruokien hankinnat, teki laskelmat ruokamäärästä mitä tarvittaisiin ja yleensä vielä teki ruokaa koko tonttujoukolle. Ja kellari oli hänen valtakuntaansa. Hän rakasti säilöä hilloja, marjoja, sieniä, chilejä, oliiveita, ihan kaikkea mitä mieleen juolahti. Hänestä oli myös ihana syksyisin keitellä mehuja marjoista jotta syysflunssa aikaan jokainen tonttu saisi joulumuorin herkkumehua. Sillä oli parantavia vaikutuksia. 


Perunankuorinta talkoihin joutui kyllä vuorollaan jokainen tonttu. Sen verran perunaa sai kuoria ja keitellä päivän aikana joulutalossa. Iita oli aivan innoissaan. Hän oli saanut tämän päivän joulukalenterista perunakapan. Siihen mahtui sopivasti 5l perunoita. Ei tarvitsisi oppi-ikäisten tonttujen enää arvuutella kuinka paljon on 5 litraa perunaa. 


-Ja minun ihanat tonttuni. Iita ihasteli harmaita pieniä tonttuja. Ne hän veisi talon puolelle ihastuttamaan muitakin. Koristetontut olivat nojailemassa kellarin hyllykköä vasten. 


Iita sai kellarin lattian puhdistettua irtoroskista. 

-Hyvältä näyttää. Hän tuumasi. Hän lähtisi seuraavaksi hakemaan kuuraus välineet siivojatonttu Pölyhilkalta ja kuuraisi vielä kellarin lattian. Kellarista piti pitää hyvää huolta, sillä siellä oli ruokatarvikkeita käytettäväksi ympäri vuoden. 



Vieläkö teiltä löytyy kellari? Ja sen kätköistä hilloja, mehuja, perunoita ynnä muuta niin kuin joulutalossa? 

Tässä vielä kuva päivän kalentereiden saamisista:  


Joulutalon kellarin herkkujen tekijöinä on useampia ja ne on keräilty pikku hiljaa useamman vuoden ajalta. Kiitos kaikilta keiltä olen saanut ihanuuksia hankkia.  Tässä vielä kuva koko kellarista =) 



1 kommentti: