torstai 31. joulukuuta 2020

Joulutalon tontut =)

Sylviatunturin tonttujoukko näytti ensimmäisenä joulunaan tälläiseltä, vuonna 2015 =) Nämä olivat silloin sylvanian families sarjan joulun spesiaali pakkauksista kerättyjä tonttuja. Joulumuorin valitsin ihan itse omista kokoelmista ja puin hänelle tonttutytön asun. 


Jo heti alusta alkaen nämä seikkailivat ensimmäisen joulun tarinoissa. Silloin annoin jo tontuille nimet ja tehtävät ja siitä se sitten jatkoikin elämäänsä. Tontut on jaoteltu viiteen ikäpolveen ikien mukaan ja jokaisella tontulla löytyy nimi ja tonttutehtävä. Joka vuosi joku tontuista nousee päähahmoksi ja hänen ympärilleen rakentuu tarinoita tai tilanteita. 


Ylempänä vielä kuva kun sain muutaman uuden sylvanian families joulusetin ja tein niistä joulukuvan. 
Pyry-Petteri etsi omaa tonttutehtäväänsä aikoinaan ja hänestä kuoriutuikin sitten oikea joulutonttu. Joulupukin tärkein alainen. Pyry-Petteri sai myös lahjaksi oman tonttuasun. 




Pyry-Petterin asu löytyy joulutalon vintiltä. Hän on aika paljon joulutalossa seikkaillut. Vanhojen kirjeiden salaisuudet tarinoissa Pyry-Petteri seikkaili Taika Palsamin kanssa.Taika Palsami oli tuon vuoden sylvanian families uutuus tonttu. Taika Palsami on Sylviatunturin hoitajatonttu.

 


                                           
Joulutalossa haaveenani oli että jokainen tonttu olisi erilainen eläin sylvanian families sarjasta. Samoin haaveilin että kaikilla olisi sarjan oman vaatteet, tosin osa tuunattuna jotta asut olisivat erilaisia. Lelupajan poikatonttujen asut taituroi grandmasorginals joka tekee sylvanian families eläimille vaatteita. http://grandmasoriginals.co.uk/


Tässä lelupajan Välkky, hän on lelupajan keksijätonttu ja yllään Grandmas tekemä jouluasu, 
Tällä hetkellä on muutama tonttu samanlaisena eläimenä, kuten leijona kolmikko. Olin jo tehnyt lelupajalle leijonatontun kun tänä vuonna 2020 ilmestyi uutuutena leijonasetti. 


Joten tästä tuli joulutalon kolmikko. Punatupsu Huoleton, Sisu Ponteva ja Tarmo Napakka.



 Joulutalosta löytyy vielä muutama sisaruspari mutta pääosin jokainen eläin on omansa. Sitä yritän vielä jatkaa tulevinakin vuosina jos tonttujoukko kasvaa. 

Niin, tonttuja on tällähetkellä noin sata. Tämän vuoden joulukalenteri kuvissa vilahtaa useampi tonttu ja näkee ihan uusimpiakin tonttuja tältä vuodelta 2020. Puheleena on puhelintonttu ja hänen huoneensa rakentui valmiiksi tänä syksynä 2020. 


Tänä vuonna 2020 tonttujoukko ei päässyt yhteiskuvaan mutta eiköhän sekin ensi vuonna sitten taas ole työn alla. 

Ainoastaan pikkuiset tontut pääsivät yhteiskuvaan =) Tästäkin joukosta puuttuu kolme tonttua sillä heillä oli niin kiire. Rannankari oli pilkillä sekä Raita Maalaten ja Alina Nietos olivat maalauspuuhissa. 


Joten onhan niitä tonttuja, kyllä sitä jokaista tonttua tarvitaan Joulutalossa ja tekemistä riittää joka tontulle. Ensi joulukuussa tämä tonttujoukko palaa taas seikkailemaan =) Nyt tonttujoukko joulupukin ja joulumuorin kanssa hiljenee lomailemaan ja  palaamme blogissa Sylviankadun elämään. 

ENSI VUONNA JOULUNA 2021 NÄHDÄÄN TAAS JOULUTARINOIDEN PARISSA, EIKÖS ? 

p.s. Tiesithän että Sylviatunturin joulutarinat löytyvät pelkästään myös omasta blogistaan. Siellä on koottuna yhteen sylviatunturin kaikki tarinat jokaiselta vuodelta. Siellä on pelkästään jouluiset tarinat sylviatunturin väestä elämässä joulutalossa. 


2 kommenttia:

  1. Heippa! Lisäsin blogisi oman Sylvanian families blogini blogilistalle. Tonttutalosi on aivan mahtava! *o*
    Jos kiinnostaa tulla vastavierailulle niin blogini osoite on:
    https://kokoelmakirjo.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tulen mielelläni vierailemaan. Olen keräillyt sylvanian families perheitä vuodesta 2012 ja 2015 aloitin tarinoiden kirjoittamisen. Yhäkin tämä on lempiharrastukseni =)

      Poista