sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 13.12.

 Sylviatunturilla oli hiljaista, aamu oli vasta valkenemassa. Oppi-ikäinen tonttu Valoisa oli valmistautumassa päivän tehtäväänsä. Hän olisi tänään joulutalossa Lucia-neitona. Hän olikin valotonttu ja nyt oltiin taas vähän lähempänä joulua.


Tänä vuonna hän kulkisi yksinään ja laulaisi Lucia neidon laulua. Sylvi Hymni oli opettanut laulun hänelle ja hänestä oli ihana päästä laulamaan kaikille tontuille. Lopuksi herkuteltaisiin vielä Lucian päivän pullalla. Hän puki ylleen Lucia neidon vaatteet ja otti kynttilän. Nyt hän olisi valmiina laulamaan upean laulun. 



Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa. Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus. Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy.

Metsiin jo Pohjolan vaipan luo hanki, ja maa on valkean verhonsa vanki. Taivaisen hohteen tuo, Lucia valon suo, Santa Lucia, Santa Lucia.

Kiteet luo helmivyön valkoiseen kaapuun. Kätköstä talviyön luoksemme saapuu. Lucia seppelpää, juhlista hetki tää, saavuthan luoksemme, Pyhä Lucia.


Valoisalla oli päivän päätteeksi myös vuoro avata joulukalenteri. Hän oli aivan innoissaan. Illan tullen luukuista paljastui mitä ihanampia ihanuuksia. Tammi peli menisi tietenkin vintille. Siellä oli jo shakki peli ja siellä sai pelata ihan rauhassa. Edes Wilhelmi vintin aulassa ei hermostunut voitonhuutoihin kun joku oppi-ikäisistä tontuista voitti pelin. 


-Hmmm, tämä tonttuovi kuuluu kyllä tähän käytävälle niin kaikki näkevät sen. Ehkäpä vielä löydän pikkutontut oven eteen.  Valoisa ihasteli aivan pientä tonttuovea ja etsi sopivaa paikkaa.



Urho Mainiolle Valoisa lahjoitti kaukoputken. Hän tiesi että Urho Mainio tykkäsi tutkia tähtitaivasta. 


Tonttuovi löysi paikkansa ja Valoisa oli saanut pikkuisia tonttuja oven seuraksi Iitalta. 



                                                 HYVÄÄ LUCIAN PÄIVÄÄ KAIKILLE! 

Edit. Lucia neidon päähine on ostettu jo monen monta vuotta sitten minipuuhastelua Ninalta ja on yhäkin tarkoin varjeltu kynttiläseppele. Lucianeidon pullan on taituroinut nukkekotikokit Jatta. Kiitos <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti