tiistai 29. joulukuuta 2020

Joulutalo 2020!

 Tervetuloa kaikille Joulutaloon =) 

Joulutalo on iso kaappi jonka hankin aikoinaan kesällä 2017 haaveena rakentaa sinne jouluisia huoneita. Olin jo silloin tehnyt muutaman jouluisen roomboxin joulutaloon ja ne asettelin kaappiin sisälle. Sitten kuitenkin päädyin tekemään Joulutaloon lisää huoneita ja nämä pienet ensimmäiset roomboxit saivat väistyä pois. Rakensin ne uudestaan joulutalon sisälle uusiin huoneisiin.


Tässä ylemmässä kuvassa vielä joulutalossa ei ole mitään tehtynä, sisällä kaapissa vanhat roomboxit mitä tein aiempiin joulutarinoihin, esim. kuvassa näkyy vintti, reittihuone sekä postitoimisto. Mieheni poraa lisää reikiä sivulle jotta sain lisähyllyjä taloon. Tyhjältä vielä näytti tässä vaiheessa =) 

Tässä sitten jo suunnittelua mitä huoneita tekisi ja miten sisustaisi joulutalon. 


Alemmassa kuvassa näkyykin sitten jo koko joulutalo ja joulutalon päällä jo lisäjouluhuoneet roomboxeissa. Nekin huoneet saa valaistuttua. Joulutalosta tuli tuolloin myös päätalo ja lisäosat jakaantuivat omiksi tiloiksi.

Huoneet on siis vuosien aikana tapetoitu, lukuunottamatta kattoja. Suurimmassa osassa huoneista on valaistus ja se onkin ehkä ainoa tulevaisuuden haave että miten toteuttaa valaistus toisella tapaa. Ei mikään helpoin työ piilottaa huoneisiin patterikotelot ja kaiken lisäksi pattereita kuluu ihan älyttömästi. 


Itse siis kutsun kaappia Joulutalon päätaloksi. Siksi että Joulutaloon kuuluu tällä hetkellä myös 7 roomboxia joihin on rakennettu lisäosia kuten pohjoispääty ja postitoimisto yms. Näistä 4 on valmista roomboxia ja tilattu finnaimo.fi verkkokaupasta ( täältä finnaimo  löytyy myös monta muuta ihanuutta nukkekotiin, suosittelen kurkkaamaan.) Loput on itse rakennettu pahvista ja jokaiseen roomboxiin on tehty etupaneelit ikkunoineen pahvista suojaamaan niitä pölyltä. Joulutalosta puuttuu vielä muutama huone- pitäähän joka tontulla olla omat työtilat ja niitä rakentuu lisää jouluksi 2021. 


Tässäpä siis joulutalon huoneita lisää lähempää kuvattuna =) Jokaiselle tontulla on oma nimi ja oma tonttutehtävä. Niistä voisinkin tehdä sitten oman postauksen ja kertoa tonttujen tarinan mistä on aloitettu ja missä ollaan nyt =) 

Kiitos kaikille niille nukkisharrastelijoille joilta olen saanut joulutaloon ostettua tarvikkeita ja tavaroita, messuilta, nettikaupoista, facebook kirppiksiltä yms. yms. Teitä on iso joukko ja tälläisen joulutalon minä niistä tein ja rakensin ja sisustin =) 

KIITOS KAIKILLE JOIDEN KANSSA OLEN TEHNYT KAUPPOJA <3 <3 <3 <3 





KIITOS <3 <3 <3 

-Heidi- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti