maanantai 14. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 14.12.

 Papu Kujeilija katseli piparkakku taikinan ohjetta suuresta ohjekirjasta. Hänen pitäisi tehdä piparkakkutaikina maistumaan. Muutaman päivän päästä olisi edessä suuri piparkakkujen valmistuspäivä. Joulutaloon pitäisi tehdä iso kasa piparkakkuja.


Keittiöön oli saatu upea ohjekirja teline ja siitä oli hyvä nuorempien tonttujen tarkistaa ruokaohjeita. 


Manteli kuunteli tarkaavaisena Papu Kujeilijan ohjeen lukua. Hänestä piparien leivontapäivä oli maailman paras päivä. Koko keittiö oli täynnä pipareita, kaikki keittiöpuolen tontut olivat tuohuamasssa ympärillä.

-Voi miten odotankaan että saan maistaa piparitaikinaa. Manteli huokasi. Mutta hänellä oli vielä yksi tehtävä tehtävänä ennen sitä. Manteli oli saanut joulukalenterista tonttuoven joka pitäisi lelupajalla maalata ja pistää keittiöön esille. Se pitäisi vielä hoitaa viipymättä.


Joulutalon uusi leivontapöytäkin ja uusia leivonta tarvikkeita oli tuotu keittiöön. Siinä kelpaisi useammankin tontun häärätä piparkakkumuottien kanssa. 


-Tästä tulee ihana viikko. Manteli huokasi. Satapäinen tonttujoukko saisi äärettömän määrän piparkakkuja. Ainakin siltä Mantelista se vaikutti. Hän oli koko joulutalon pienin tonttu, vasta vuosi sitten hän täytti 50 vuotta ja pääsi Joulutaloon. Hänestä täällä oli maailman parasta asua. 



Joulutalon uusia ihanuuksia saatu taas lisää joulukalentereista, kiitos tekijöille <3 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti